Бизнис

Предизвици на микро, малите и средни претпријатија во насока на ограничување на нивниот раст и одржливост

Економија и бизнис | печатено издание | 01 април 2024г.

Центар за микро, мали и средни претпријатија во Комората, нова алатка за компаниите. Зошто?

Потребата од формирање на Центарот е поради вистинско и правилно фокусирање на сите потреби на овој тип на компании на едно место кое го немаше до сега. Центарот е воедно и главната точка каде што се соединуваат вредноста и можноста, поврзувањето на идејата со реализацијата, каде што се ставаат приоритети, програми, помош во советодавна насока, едукации, проекти, поддршка за дигитални вести и алатки за членките. Идејата е заеднички да се детектираат најважните чекори за овие барања заради нивно подобро функционирање во економското опкружување и одржливост. Преку него ќе се спроведуваат програми, поддршка и имплементација на голем број директни помошни алатки кои ќе имаат големо влијание за компаниите.


Целиот прилог можете да го прочитате во печатеното издание на Економија и бизнис кое можете да го најдете во трафика или во сите поголеми маркети (Веро, Рамстор, Тинекс...)

Доколку сакате да се претплатите и да го добивате печатеното издание на адреса што вие ќе ја посочите, без трошоци за достава, кликнете ТУКА.

ПРЕПОРАЧАНО