Интервјуа

Стигмата за неуспехот е поштетна од самиот неуспех

Интервју со Огнен Јанески, уредник-новинар и меѓународен консултант за комуникации и Ивана Паскоска, маркетинг-менаџер – соосновачи на ФаН − Скопје

Економија и бизнис | печатено издание | ноември 2023г.

Неодамна во Скопје, поточно во Нетавил − простор со хајп дизајн и мултинаменски пристап, се одржа егзотичен настан со многу провокативен наслов: ФакАп Најтс – ФаН (FuckUp Nights – FuN). Од основањето во 2012 година, па до денес, движењето ФаН прераснува во глобален бренд и е присутно во 62 земји и над 260 града во светот. Денес, преку својата лиценцирана франшиза, овој светски бренд успесите и неуспесите ги слави и ги поставува на исто ниво на важност за развој на кариерата, што според мене е сосема здрав и балансиран став (не верувам дека постојат многу примери на праволиниски подем во работата, намачкан со кавијар и без никакви пречки).
Патувањето низ патеката на сеќавањата не е лесно, погодувате − бев поканета и јас, па така имав можност да презентирам. Одбрав настан сместен во почетоците на мојата кариера во Париз, кои не беа едноставни, но сметав дека би биле интересни да се споделат со помладите генерации...

Целото интервју можете да го прочитате на следниот ЛИНК

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано