Вести

ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (октомври 2018)

01.10.2018

 

 СОДРЖИНА

Ајдован Адемоски

ХИЛТОН ДОАЃА ВО СКОПЈЕ....................12

 

Зоран Јовановски

ТРГОВСКАТА ВОЈНА МЕЃУ САД И КИНА, ОД ИГРАЧКА - ПЛАЧКА?........................20

 

Бранко Азески

ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ ОД ИСТОКОТ НА МАКЕДОНИЈА.....................22

 

Гордан Георгиев

ЕЛЕГИЈА ЗА УСТАВОТ.....................24

 

Јоана Тренеска 

ИСКРИВЕНАТА СЛИКА ЗА ДЕМОКРАТИЈАТА...................28

 

Ентони Ким

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ РЕГАН БИ ГИ ПОДДРЖАЛ ДАНОЧНИТЕ РЕФОРМИ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП.....................32

 

Игор Давков

КРСТОПАТ.................40

 

Борјан Пановски

БИТКОИН И КОНЦЕПТОТ, ПРИНЦИПИТЕ И ТЕХНОЛОГИЈАТА НА ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИТЕ ДИГИТАЛНИ КРИПТО-ВАЛУТИ (ВТОР ДЕЛ)...................44

 

Јован Пехчевски

ИДНИНАТА НА БАНКАРСТВОТО И НА ФИНАНСИИТЕ..................50

 

Никола Главинче

НОВ ЗАКОН ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ПЕРЕЊЕ ПАРИ И ФИНАНСИРАЊЕ НА ТЕРОРИЗАМ..................55

  

Весна Трајковска

ДЕВИЗНИОТ ПАЗАР, СО КРАТОК ОСВРТ НА НАЈЧЕСТО ТРГУВАНИТЕ ВАЛУТИ ВО ЗЕМЈАВА....................58

 

Павле Гацов

„СИСТЕМАТИЗИРАЊЕ“ НА ДРЖАВАВА..................60

 

Штефан Петер

ШТО ДОБИВА МАКЕДОНИЈА И ДАЛИ НЕШТО ГУБИ ОД ЕУ/НАТО-ИНТЕГРАЦИИТЕ?..................64

 

Влатко Стојановски

ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПО ПРИКЛУЧУВАЊЕТО ВО МЕЃУНАРОДНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ..................66

 

Мирослав Саздовски

ЗА РЕФЕРЕНДУМСКИТЕ РАБОТИ...............78

 

 
Љупчо Поповски

ПЕРФЕКТНА БУРА...............84

 

Александар Темелковски

МАКЕДОНИЈА ВО НАРЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ..............90Дарко Булдиоски

КОЈА КАМПАЊА Е ДИГИТАЛ, КОЈА НЕ Е?...............93Мирослав Саздовски

СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИТЕ И ИСКУШЕНИЈАТА НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ...............96


Винтер Ванденбринк 

ЛОВЕЦ НА СУРОВАТА ЕНЕРГИЈА НА ГРАДОВИТЕ НИЗ ЕВРОПА..................98

 

Ѓорѓи Јаневски 

УМРИ МАШКИ...............102 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано