Општество

Нов почеток или само последен обид

Драган Тилев | Авторот е државен советник за европски прашања

Економија и бизнис | печатено издание | 01 април 2024г.

Само единствена Европа, силна Европска Унија и воено комплементарна со НАТО-алијансата, но и во доволна мерка способна за самоодбрана, може да се смета за способна за одбрана на својот суверенитет, на територијалниот интегритет и на економската сигурност и просперитет.

За околу една година од сега ќе можеме веројатно и јас и сите ние да процениме дали новиот реформски документ на Комисијата е нов почеток или/и последен обид за постигнување на целта, унификација на Европа и заокружување на процесот на проширување во неговите конечни граници.


Целиот текст можете да го прочитате во печатеното издание на Економија и бизнис кое можете да го најдете во трафика или во сите поголеми маркети (Веро, Рамстор, Тинекс...)

Доколку сакате да се претплатите и да го добивате печатеното издание на адреса што вие ќе ја посочите, без трошоци за достава, кликнете ТУКА.

ПРЕПОРАЧАНО