Општество

„Часот на патриотите пристигна“: Подемот на ултрадесницата во Европа

Љупчо Поповски | aвторот е новинар

Економија и бизнис | печатено издание | септември 2023г.

Прво беше Италија. Потоа дојдоа Шведска, па Финска, па Грција. Австрија е следна. А и Словачка. Унгарија веќе е во тој камп, како и Полска. Европа оди многу подесно од стандардниот десен центар и со тоа полека се преобликува Европската Унија. 


Целиот текст можете да го прочитате на следниот ЛИНК

 

ПРЕПОРАЧАНО