Општество

Прво „финландизација“, а сега „корејско сценарио“ за Украина

Љупчо Поповски | aвторот е новинар

Економија и бизнис | печатено издание | јуни 2023г.

Две варијанти се разгледуваат во западните престолнини во однос на иднината на Украина и можноста за запирање на војната. Првата е Украина да се претвори во источноевропски Израел, каде што со многу оружје и друга помош ќе биде одвратена следна намера за интервенција на Русија. Втората е војната да се трансформира во „замрзнат конфликт“ по примерот на Корејската војна, кога ќе нема мировен договор, туку само примирје. Но, прашање е на кои граници да се прогласи примирјето. 


Целата анализа можете да ја прочитате на следниот ЛИНК

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано