Општество

Што може да направи Аџеј Банга во Светска банка?

Љупчо Поповски | aвторот е новинар

Економија и бизнис | печатено издание | мај 2023г.

Индискиот Американец Аџај Банга доаѓа од корпоративниот свет каде што главно мото е профитот. Може ли тој како прв човек на Светска банка да направи нешто повеќе за помалку развиените земји да станаат поотпорни на климатските промени преку посериозни вложувања?


Целиот текст на следниот ЛИНК

 

ПРЕПОРАЧАНО