Општество

Евгениј Пригожин: Од продавач на хот-дог до господар на војната

Љупчо Поповски | aвторот е новинар

Економија и бизнис | печатено издание | април 2023г.

Основачот на платеничката група „Вагнер“ помина девет години во затвор во советското време поради уличен бандитизам за потоа искачувањето кон врвовите на моќта и на богатствата да го направи на извонреден начин. Пријателството со Путин беше клучно за растежот на неговата моќ. Дали неговите амбиции имаат лимит? И дали господарот на војната може да стане и господар во политиката?


Целиот текст можете да го прочитате на следниот линк

https://ekonomijaibiznis.mk/Magazine.aspx?id=6106

 

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано