Општество

Поповски: Кога нацистите маршираа во Америка

Љупчо Поповски | aвторот е новинар

Економија и бизнис | печатено издание | март 2023г.

Во 1939 година во срцето на Менхетен, во Медисон сквер гарден, се одржа конклава на американските нацисти од организацијата Бунд. Тоа беше врвот на организацијата и − како резултат на шокот и на одбивноста што ги предизвика − тоа беше и нејзината смрт.


целиот текст на следниот линк

 

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано