Општество

Лидија Георгиева: Дизајн водич низ Дебар Маало

Лидија Георгиева | авторот е дизајнер, редовен професор

Економија и бизнис | печатено издание | јули/август 2022г.

ФИЗИЧКАТА И ВЕБ-ПРОДАВНИЦАТА ТРЕБА ДА КОЕГЗИСТИРААТ И ДА СЕ НАДОПОЛНУВААТ

Секој модерен град има свој паралелен центар кој го рефлектира духот на новите генерации. Обично тоа е доминантно пешачка зона во која се наоѓа креативата, алтернативните простори и зачетоци на новите идеи. Изминативе две години, конечно, покрај кафеаните и баровите, нашето Дебар Маало почна да се полни со интересни содржини.
Тие се млади, храбри, не чекаат некој друг да им го среди животот, а нивните микроекономски иницијативи ги збогатуваат содржините на Дебар Маало.
На сите им ги поставив истите прашања, па да го слушнеме нивниот глас, нивните потреби, искуства, проблемите со кои се соочуваат, можеби тука ќе наидат на иницијатива за инвестиција и поддршка.

Целиот прилог е на следниот линк

ПРЕПОРАЧАНО