Финансии / Банкарство

ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (февруари 2018)

 

 СОДРЖИНА

Зоран Јовановски

20 ГОДИНИ ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС, ПРИКАЗНАТА ОДНАТРЕ..............10

 

Игор Иванов

ФИЛМОТ Е НАЈВАЖНАТА ГЛАВНА РАБОТА НА СВЕТОТ..............14

 

Бранко Азески

ДАЛИ НИ Е ПОТРЕБЕН БЕРЛИНСКИОТ ПРОЦЕС ЗА РЕГИОНАЛНА СОРАБОТКА ИЛИ НИЕ РЕГИОНАЛНО СОРАБОТУВАМЕ И ГО ДОБИВАМЕ БЕРЛИНСКИОТ ПРОЦЕС КАКО НАГРАДА?...............22

 

Гордан Георгиев

А КАДЕ ОДИ СВЕТОТ, БЕСТРАГА?..................28

 

 

Павле Гацов

ГРАЃАНИТЕ КАКО РЕГИСТРИРАНИ ДДВ ОБВРЗНИЦИ..............32

 

 

Мирче Јовановски

ДАНОЧНА БУРА ЗА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ...............35

 

 

Владимир Филиповски

РАЗВИЕНИТЕ ПАЗАРИ НА АКЦИИ ВО 2017 ГОДИНА...............42

  

 

Горан Марковски

РАСТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР НА КАПИТАЛ РЕГИСТРИРАН ВО 2017 ГОДИНА ИМА ПОТЕНЦИЈАЛ ДА ПРОДОЛЖИ...............46Катерина Јордановска Манева  

E- TRADER 
БЕРЗАТА НА ЕДЕН
КЛИК ОД ВАС..............50

 

Дрилон Исени

ТОП 100 НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА СЕВЕРО-ЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА..............54

 

Игор Дaвков

НЕЗАВИСНОСТА НА ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ ВО КОНТЕКСТ НА ОДРЖУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКАТА СТАБИЛНОСТ...............58

 

Емилија Ѓорѓиоска

СПОРОВИ ОД ЗАШТИТАТА НА ИНТЕРНЕТ ДОМЕН ИМИЊА..............62

 

Никола Главинче

ОСНОВНИ НАЧЕЛА НА ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА..............66

 

 

Емануел Рембер 

НИКОГАШ НИШТО НЕ ЌЕ БИДЕ КАКО ПОТОА...............69

 

 

Јован Пехчевски

ИДНИНАТА НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА..............70

 

 

Дејан Јанчевски

БИФЛАЦИЈА

ЌЕ ЈА ЛЕЧИМЕ ИЛИ
ЌЕ ЈА СПРЕЧИМЕ?..............74

 

Мирослав Саздовски

СВЕТОТ ВЛЕГУВА ВО ПРЕДВИДЛИВА ФАЗА НА ДИГИТАЛНО КОМУНИЦИРАЊЕ...............76

 

 

Дарко Булдиоски

ПРОМЕНИТЕ ДОАЃААТ.................78

 

Мирослав Саздовски

ЕДНА ГОДИНА ИСПОЛНЕТА СО ОГАН И СО БЕС...............82Љупчо Поповски

ГЛОБАЛНАТА ЕКОНОМИЈА ВО 2018 ГОДИНА...............88

 

Лидија Георгиева

ПЕТАР МАЗЕВ – ГЕСТ И ЕКСПРЕСИЈА...............96

 

 

Владимир Мартиновски

МНОГУ Е НАПОРНО ЧОВЕК ДА МИСЛИ ДЕКА СЕКОГАШ Е ВО ПРАВО...............100

 

Ѓорѓи Јаневски

ДРУГAТА СТРАНA НА НАДЕЖТА..............104

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО