Вести

Биткоинот достигна 57.000 долари

27.02.2024г

Биткоинот достигна вредност од 57.000 долари за прв пат од крајот на 2021 година, а растот е поддржан од побарувачката на инвеститорите преку фондови.  

Најтргуваната криптовалута во светот вчера се зголеми за 4,4 отсто и достигна 57.039 долари. Претходно цената на криптовалутата зе задржа на ниво од  56.100 долари. Од почетокот на годината, цената на биткоинот се зголеми за 32 отсто.


фото freepic

 

ПРЕПОРАЧАНО