Економија

ЕОС Истражување за потрошувачи:
Инфлацијата ги оптоварува граѓаните на Европа, грижите растат

Економија и бизнис | печатено издание | април 2023г.

Неизвесноста кај потрошувачите во Европа нагло се зголеми во текот на изминатата година, главно за безбедносната политика, но и за финансиската состојба. Зголемувањето на цените, особено на енергетскиот пазар, предизвика многу од граѓаните низ Европа да се загрижени за своите финансии. Стапките на инфлација вртоглаво растат. Многу експерти сметаат дека рецесијата е неизбежна.

Целата анализа можете да ја прочитате на следниот линк

ПРЕПОРАЧАНО