Општество

Поповски: Холандија – земјата што го храни светот

Љупчо Поповски, aвторот е новинар

Економија и бизнис | печатено издание | декември 2022/јануари 2023г.

Земјата која има малку сонце, а многу дождови е втор извозник на храна во светот, зад САД. Во 2021 година, таа извезе земјоделски производи во вредност од дури 105 милијарди долари. Холандија е најголем извозник на домати во светот. Зад сето тоа стојат науката и доброто планирање.

Целиот текст на следниот линк

 

ПРЕПОРАЧАНО