Економија

Демографија, инфлација и фискална неодржливост

Маја Кадиевска Војновиќ | aвторот е поранешен вицегувернер на НБРСМ

Економија и бизнис | печатено издание | декември 2022/јануари 2023г.

Во услови кога домашната инфлација руши рекорди какви што не сме имале последниве 27 години, многумина ќе се запрашаат зошто избраната тема на оваа колумна е демографијата и врската со инфлацијата и фискалната одржливост. 


Целата анализа можете да ја прочитате на следниот линк

ПРЕПОРАЧАНО