Финансии / Банкарство

Сулејмани: Финансиска зараза: Дали и колку пазарот на капитал на Северна Македонија е имун?

Артан Сулејмани | авторот е добитник на годишната награда на КХВ. Магистер по финансии од Универзитетот во Единбург

Економија и бизнис | печатено издание | септември 2022г.

Артан Сулејмани е добитник на Годишната награда на Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија за 2021 година, која по четврти пат КХВ ја доделува на млади истражувачи за најдобар труд од областа на пазарот на капитал. Комисијата за хартии од вредност овој проект го започна уште во 2018 година со цел да ги афирмира младите и да даде придонес во развојот на научната мисла, а со тоа да ја зајакне и институционалната општествена одговорност од сите аспекти на своето дејствување. Според одѕивот на Конкурсот на КХВ може да се констатира дека интересот на младите за пазарот на капитал од година во година расте.


На следниот линк, целата колумна поврзана со наградениот труд.

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано