Перспектива

НЕПРИЈАТНО ЗАТИШЈЕ

Зоран Јовановски

 

 Сé започна со изјавата на Кристин Лагард, извршната директорка на Меѓународниот Монетарен Фонд (ММФ), дадена на крајот од 2015 година. Таа посочи дека „глобалниот економски раст во наредната (2016) година ќе биде разочарувачки, а исто така се влошени и изгледите за растот на среден рок“. Колку вознемирувачки! Не знам дали влијаеше фактот дека изјавата беше објавена во периодот на новогодишните празници, но кога сега ќе погледнам наназад ми се чини дека иако драматична, изјавата помина некако без да привлече големо внимание.

 

Целиот текст прочитајте го во печатеното издание

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано