Вести

Пуцко Петрол ДООЕЛ Скопје купи нови 1,565 акции и сега поседува 11,05% од ОКТА АД- Скопје

15.11.2023г.

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ОКТА АД - Скопје ја известува јавноста за следната ценовно чувствителна информација:

"Постапувајќи согласно член 38 од Правилата за котација на Македонска Берза АД Скопје, ОКТА АД- Скопје објавува дека, по соодветно известување, Пуцко Петрол ДООЕЛ Скопје ја зголеми својата сопственост за 1,565 акции, достигнувајќи вкупно 93,530 акции, што одговара на 11,05% од вкупниот број на акции", стои во известувањето на компанијата објавено на Македонска берза

ПРЕПОРАЧАНО