Актуелно
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (јуни 2019 година)

01.06.2019 година

 

 СОДРЖИНА
 

Зоран Јовановски

МАТУРАНТИТЕ ИЗБИРААТ ПРОФЕСИЈА, КАКОВ РОДИТЕЛСКИ СОВЕТ ДА ИМ ДАДЕТЕ?...........................12

 

Бранко Азески

БЕЗ НАСЛОВ, НО СО ПОВОД – 1 000 ДЕНА ДО 100-ТЕ ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА....................14

 

Ѓорѓе Војновиќ

ОСИГУРУВАЊЕТО Е ИНВЕСТИЦИЈА ВО БЕЗБЕДНА ИДНИНА......................16

 

Гордан Георгиев

ЕВРОВИЗИЈА И ЕВРОИЗБОРИ.....................22

 

Никола Поповски

НЕЗАВИСНОСТА НА ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА, НАПАДИ И ОДБРАНА....................28

 

Трајко Славески

НЕЗАВИСНОСТА НА ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ И ПО НЕА....................9


 

Горан Петревски

ПОУКИ ОД ИСТОРИЈАТА: ЗА ГОЛЕМИ РАБОТИ ТРЕБА ЖЕНА......................32

 

Мирче Јовановски

ГОДИНАТА НА ЕКОНОМИЈАТА ВО ВРЕМЕНСКИ ТЕСНЕЦ..................36 

 

Гречен Биркл 

БАРАМЕ РЕШЕНИЈА ПРЕДВОДЕНИ И ИМПЛЕМЕНТИРАНИ ОД ЛОКАЛНИТЕ КОМПАНИИ......................40

 

Ивана Дончевска

РЕФОРМА ВО НАЧИНОТ НА ПРИЈАВУВАЊЕ И НА ПЛАЌАЊЕ НА ПЕРСОНАЛНИОТ ДАНОК НА ДОХОД (ДАНОК НА ЛИЧЕН ДОХОД)......................44

Катерина Коцева

ПРАВАТА НА ГРАЃАНИТЕ НАСПРОТИ НИВНИТЕ ОБВРСКИ КОН КОНТРОЛОРИТЕ НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ......................46

 

Елена Бражанска

МОЌНА АЛАТКА ЗА ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА – АВТОМАТИЗИРАНА РАЗМЕНА И ОРКЕСТРИРАНО ДИГИТАЛНО ПОТПИШУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ......................50

 

Дарко Булдиоски

THE FUTURE IS PRIVATE. РАЗМИСЛУВАЈТЕ ЗА ГРУПИ!..............54

 

Ирена Чаушевска 

ВО СВЕТОТ НА БЕЛИТЕ ЛЕБЕДИ...................60

 

Александар Стамболиев

СТОТИНА МЕНТОРИ НА АКЦЕЛЕРАТОРОТ УКИМ ОД СИТЕ КОНТИНЕНТИ.....................62

 

Елена Милевска Штрбевска

„СВЕТСКИОТ ПИКНИК“ – ПРЕПОЗНАТЛИВ ХУМАНИТАРЕН НАСТАН НА СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ.....................74

 

Мирослав Саздовски

ЛЕТНА ПИВСКА ЕУФОРИЈА.................76
Јане Настоски

ДЕВИЗЕН ПАЗАР – АКТУЕЛНИ ДОМАШНИ
И МЕЃУНАРОДНИ ДВИЖЕЊА.....................80

 

Мирослав Саздовски

ПРЕДИЗВИЦИТЕ НА ЕВРОПА НИЗ ПРИЗМАТА НА ЕКОНОМИЈАТА...............86

 

Љупчо Поповски

ТОПОГРАФИЈА НА ТЕРОРОТ..................92

 

Дејан Азески

ШТО ЌЕ НИ ДОНЕСАТ МАСОВНИТЕ ПРОТЕСТИ ВО РЕГИОНОТ НА ЕКОНОМСКИ ПЛАН?.....................98

 

Оливера Костоска

АМЕРИКАНСКО-КИНЕСКАТА ТРГОВСКА ВОЈНА: ПРИЧИНИ И ПОСЛЕДИЦИ..................102

 

Сузана Камберова 

ВО ИМЕ НА ТАТКОТО..................106 Емануел Рембер

СВИОЦИ ИЛИ „ПИЈАНИОТ БРОД“......................109

 

Лидија Георгиева

МОДАТА И ФИЛМОТ – ПАЛАТИ НА СОНИШТАТА......................110

 

Ѓорѓи Јаневски 

НАПУШТАЈЌИ ЈА НЕДОЈДИЈА...............114

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top