Lifestyle

НАДЕЖНИ, А НЕПОДДРЖАНИ

Роберт Алаѓозовски

Авторот е книжевен критичар и докторант по културен менаџмент

 

Кон книгата „Телото во кое треба да се живее: токсични цветови на деликатниот морал“, Петар Андоновски, „Или-или“, 2015 год.

Како што ни тече колумнистичкиот стаж во магазинот, почнавме да ги рецензираме и новите дела од исти автори, како што ги објавуваат со новата сезона. Така, освен Румена Бужаровска, на ред стаса и новиот роман (новела) од Петар Андоновски. Секако, радосни сме да го правиме тоа затоа што двајцата автори се меѓу најдобрите од новата генерација, оние кои треба да ги заменат на младинскиот стол веќе светски познатите Гоце Смилевски, Никола Маџиров, Владимир Мартиновски. Румена Бужаровска веќе прерасна во мала регионална ѕвезда, просто нема фестивал на кој не ја поканија овие месеци, а Петар Андоновски созрева и тој би требало да е новиот извозен производ на македонската книжевност.

 

Прочитајте повеќе во печатеното издание

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано