• Павле Гацов

    Се затвораат можностите за (не)легална евазија на даночните обврски Се чини дека државата тргна во крстоносна војна со неплаќачите на јавни давачки. Покрај засиленото ловење на прекршителите на даночните закони и на неплаќачите, во тек е процес на донесување на редица прописи со кои се затвораат...

  • Марјан Петрески

    Вообичаено декември е месец кога правиме пресек на сработеното и на постигнатото во годината што изминува. И јас во декемвриската колумна си го поставувам прашањето по што ќе ја запамтам 2014 година. Се сеќавате дека лани напишав дека 2013 ќе ја запамтам по Ѓокица кој делеше ситни пари во прајм тајм...

  • Зоран Јовановски

    Изгледа како клише, но навистина е така. Крајот на годината е секогаш време кога се средуваат сметките од годината што изминува и се позиционираат очекувањата за наредната година. Во тој контекст, што всушност да очекуваме за македонската економија во 2015 година? И кои се прашањата чии одговори ќе ...

  • Бранко Азески, Претседател на Стопанската комора на Македонија Оваа 2014 година ќе биде запомнета по големите политички и економски прегрупирања што започнаа во светот и несомнено ќе имаат сериозни импликации во регионов и кај нас. Данела Арсовска, Претседател Сојузот на стопански комори на Маке...

Back to Top