• Игор Давков

  Денес живееме во ерата на дигиталната паметна (smart) револуција. Секој ден на вашиот паметен телефон, таблет или друг паметен уред поплавени сте со понуда на апликативни решенија кои се наменети на некој начин да ви го олеснат секојдневјето со тоа што ќе ви понудат некоја услуга или производ при шт...

 • Мишел Османли

  Членовите на „АмЧам Македонија“ се дел од најпрогресивните и од најуспешните компании во секој сектор во земјава. Како такви компании тие често се придржуваат до меѓународните стандарди за заштита на потрошувачите кои, во голема мера, ги надминуваат локалните услови што, секако, им е ...

 • Михајло Васков

  Кредитниот ризик има најважна улога и е од исклучително значење за перформансите на македонските банки, што е тесно поврзано со примената на традиционалниот бизнис модел во нивното работење – прибирање депозити од домашниот приватен сектор и нивно пласирање во кредити наменети за домашниот ...

 • Еден од најмладите британски дневни весници „ИНДЕПЕНДЕНТ“ (The Independen), поради опаѓањето на тиражот, реши изданието да се јавува само во дигитален формат. Во последниот воведник на весникот пишува дека ќе остане запаметено неговото „смело преминување“ во целосен дигитал...

 • Германскиот приватен инвестициски фонд „4К ИНВЕСТ“ (4K Invest) официјално стана мнозински сопственик на словенечкиот авиопревозник „АДРИЈА ЕРВЕЈС“ (Adria Airways), преземајќи ги акциите од државата. Според словенечкиот закон за преземање, компанијата мора да објави понуда за ...

 • AllWeb, првата конференција за дигитален маркетинг во Македонија започнува со организација на серија мини настани со цел отворање на актуелните дискусиите во полето на дигиталните комуникации, маркетинг и бизнис во текот на целата година. Првиот AllWebmeetup, ќе се одржи на 18 април во Јавна Соба, С...

 • СОДРЖИНА Зоран Јовановски НЕПРИЈАТНО ЗАТИШЈЕ..............14 Штефан Петер ВО ИЗМИНАТИТЕ 10 ГОДИНИ ВЛОЖИВМЕ НАД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ВО ДИСТРИБУТИВНАТА МРЕЖА...............18 Анита Ангеловска-Бежоска Ана Митреска ОГРАНИЧУВАЧКИ ФАКТОРИ НА РАСТОТ НА ЕКОНОМИИТЕ ОД ЦИЈИЕ.................

 • Дарко Булдиоски

  Најголемите хејтери често стануваат најлојални фанови, но патот од една до друга крајност не е многу комплексен, ама не е ни краток Една стара поговорка вели: можеби ти не се занимаваш со интернет, ама интернетот се занимава со тебе. Никому, апсолутно никому не му е сеедно што и како се зборува ...

 • Александар Стојков

  Статистиката за надворешната трговија знае да биде една од најздодевните рубрики во ТВ вестите. Во тие моменти повеќето гледачи нервозно го бараат далечинскиот управувач во обид веднаш да го сменат каналот. Тоа е најмудрата реакција на нападот од голи статистички факти препишани од соопштенијата на ...

 • Мирослав Саздовски

  Веројатно за ова прашање можете да добиете опширни одговори што, иако секој засебно ќе изгледа логично, често меѓусебно ќе бидат дијаметрално спротивни. Разликата секако ќе биде во наклонетоста на оној кој го прашувате. Најголемиот број маркетинг професионалци кои работат во специјализираните мар...

Back to Top