• Вип оператор

  Вип со задоволство ја најавува новата промоција во постпејд сегментот на мобилната телефонија, Vip Mobile Promo, со која корисниците добиваат можност за неограничена комуникација и тоа со намалена месечна претплата цела година. Ова е единствена можност за сите приватни и бизнис корисници кои...

 • Блиц свет

  Со освоени 66,3 поени, Швајцарија го зазеде првото место како најиновативна економија според последниот Извештај на Обединетите нации. Зад неа, на второ место, се најде Шведска со 63,6 поени, а над 60 поени добија уште Велика Британија и САД, на третото и na четвртото место соодветно. Највпеча...

 • Според најавите што доаѓаат од бугарскиот премиер Бојко Борисов двете земји се согласиле да оформат работни групи со цел изнаоѓање модалитети за рестартирање на проектот. Една од главните точки за која се бара компромис е таканаречениот „трет енергетски пакет“ на Европската Унија, ...

 • СОДРЖИНА Зоран Јовановски НАЈГОЛЕМИОТ НЕУСПЕХ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ИЗМИНАТИТЕ 25 ГОДИНИ..............14 Герхард Фабиш, Групација Штаермеркише Шпаркасе СО КЛИЕНТИТЕ СМЕ И ВО ДОБРИ И ВО ЛОШИ ВРЕМИЊА...............16 Горан Петрески КОЛКУ ПОВЕЌЕ, ТОЛКУ ПОДОБРО...............

 • Мирослав Саздовски

  Изминатиов месец, токму пред гласањето за „Брегзит“ во Обединетото Кралство, за првпат во историјата каматната стапка на 10-годишните државни обврзници на Германија падна под нулата. Несигурноста од евентуалните успешни резултати од гласањето за „Брегзит“ (нешто што сег...

 • Мирослав Саздовски

  Иран потпиша договори за испорака на нафта со компании од Италија, од Шпанија и од Грција, изјави шефот на Меѓународниот оддел на Иранската национална нафтена компанија „Мосен Гамсари“. Договори се склучени со италијанските компании „Сарас“ и „Иплом“, шпанск...

 • Јас сум апсолутно убеден дека Македонија би требала да се натпреварува во економијата на знаење, каде што т.н. „економија од обем“ не е толку релевантна. За да се случи тоа, Македонија треба многу да инвестира во развојот на своите луѓе, нудејќи им образовни институции со висока вр...

 • Стабилниот девизен курс на денарот во однос на еврото добро ѝ служи на македонската економија веќе 19 години и нема никаква причина тоа да се менува. Впрочем, и теоријата и праксата покажале дека мала отворена економија не може да води целосно независна монетарна политика и добро е да ја увезува ...

 • ЦЕЕД Бизнис клубот е првиот и можеби единствениот ваков активен клуб во Македонија. Фокусот на нашиот Бизнис клуб е едукацијата преку размена на искуства, размена на грешки и научени лекции, запознавање нови компании и пазари, ширење на можностите за правење бизнис, запознавање нови клиенти. Целт...

 • Градежништвото дава голем импулс во целокупната македонска економија, не само во инфраструктурата и во изградбата на патните коридори туку голем удел во тоа има и останатиот дел од градежниот сектор како што е високата градба. Поаѓајќи од 14-годишното искуство во раководење со градежната компа...

Back to Top