• Вип оператор

  Вип ги информира своите корисници на мобилната постпејд телефонија дека имаат можност да купат билет за возење во автобусите на ЈСП Скопје од својот мобилен телефон. Со оваа услуга купувањето билет е многу едноставно, а сè што треба да направите е да ги следат следните чекори. За да може да ...

 • За богати странци, кои би ја одбрале Италија како резидентна земја во која би се даночеле нивните приходи, земјата предвидува рамно номинално оданочување од сто илјади евра годишно, без разлика на големината на приходите. Според поранешни официјални лица на даночната управа на Италија, идејата е ...

 • И покрај остварената продажба од над 4,2 милијарди долари, Епл изминатава декада нема платено ниеден цент данок на Нов Зеланд, покажа истрагата на магазинот Њу Зиланд Хералд. Компанијата мајка, која е 100 % сопственик на претставништвото на Епл во Нов Зеланд, е регистрирана во Австралија, па во согл...

 • Дарко Булдиоски

  Како и да се свртите, каде и да се свртите, ова ќе биде година на видео. 1. Вертикално видео Доминацијата на мобилните телефони и апликации не може никако различно да влијае, освен да „притисне“ природните формати да започнат сериозно да доминираат. Инстаграм сотри, Снапчет, па и ви...

 • Посета на Парламентарниот институт на РМ заедно со NDI-USA во архивскиот центар ИНБОХ. На организирана средба во архивскиот центар ИНБОХ, Националниот демократски институт - НДИ, кој го води проектот за модернизација на работењето на Македонскиот парламент, заедно со Парламентарниот институт на РМ...

 • Пивара Скопје ја претстави новата опрема за полнење во чија набавка и инсталирање се вложени над 1,4 милиони евра, со што вкупните инвестиции на компанијата во производството на пиво и безалкохолни пијалаци во изминатата деценија надминаа 40 милиони евра. Со капацитет за полнење кој достигнува и до...

 • При оценувањето на клучните фактори во Македонија, компаниите како и изминатите години се жалат на дефицитот на правната сигурност, политичката и социјалната стабилност, борбата против корупцијата и криминалот, дисциплината при наплата на побарувањата, по пред се непредвидливата политичка криза која...

 • Премиерката Беата Шидло соопшти дека Полска планира да ја задржи злотата како национална валута и дека Варшава сега за сега нема план за приклучување на земјата кон еврозоната. Шилдо ова го изјави пред одржувањето на клучниот самит во Рим каде што европските лидери разговараа за иднината на ЕУ по из...

 • Американскиот технолошки гигант Интел (Intel) за 15,3 милијарди американски долари ќе го купи израелскиот Мобајлај (Mobileye), влегувајќи со оваа аквизиција на голема врата во сегментот на автономни автомобили. Според израелските медиуми станува збор за најголемата прекугранична аквизиција на израел...

 • Според договорот, големината на новата компанија формирана со спојување на Дау (Dow) и Дупонт (DuPont) изнесува 130 милијарди долари и се проценува дека ќе обезбеди заштеда во износ од три милијарди долари. Европската комисија не се согласи со првичниот предлог за спојување на двата гиганта, изразув...

Back to Top