• СОДРЖИНА Зоран Јовановски ЛЕТ ВО МЕСТО..............14 Лиза Поповска ЛУЃЕТО СЕ ТИЕ ШТО ГИ ПРАВАТ НЕШТАТА РАЗЛИЧНИ...............16 Саша Грујевски ЗА СТРАНСКИТЕ ДИРЕКТНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО МАКЕДОНИЈА - МАЛКУ ПОДЛАБОКО..................27 Бранимир Јовановиќ ПОТРЕБНО Е ДА СЕ Р...

 • Вкупните приходи на ВВ Тиквеш во 2016 година забележаа раст од 112,8 милиони денари, што е зголемување за 9 % во однос на претходната година. Ваквиот раст се должи на зголемените приходи од продажбата на вино на домашниот пазар за 12 %, како и од растот на приходите од извоз за 6 %. Растот на приход...

 • Тереза Серафимова

  Егото движи. Нужно е и е неопходно за старт, за водство и за развој на организациите.Но, колку его е доволно? Која е дозата од која понатаму се влегува во негативната спирала на себе и на организациската разорност? Што се случува доколку е комбинирано со останати ризици во однесувањето? Бизнис од с...

 • Синиша Наумоски

  Секогаш, како човек, имам карактеристика да верувам во тоа што го пишувам. Имено, без разлика колку текстот подолу е напишан оптимистично, убеден сум дека во скоро време ќе се аплицира во пракса. Најнапред, според мене, Македонија ќе биде држава со силна „претприемачка Влада“ и најмногу ...

 • Татјана Лопарски

  Во ера на социјални медиуми, на брзо движење на информацијата, забораваме дека најголеми гласноговорници на нашата компанија се нашите вработени. Независно од тоа какви кампањи спроведуваме, колку и да донираме и да спонзорираме, да се појавуваме по медиуми, ако вработените зборуваат лошо за компани...

 • На овој начин се проширува понудата на квалитетни пива на домашниот пазар, љубителите на пивото одново добиваат можност да уживаат во познатиот регионален пивски бренд, а Пивара Скопје ја потврдува својата лидерска позиција и посветеноста кон долгорочен развој Пивото со најдолга традиција и препоз...

 • Педесет милиони евра за финансирање енергетски проекти ќе добијат земјите од Западен Балкан од Европската Унија преку Програмата за регионална енергетска ефикасност и Фондот за зелен раст. Договорите за финансиите ги потпишаа претставници од Европската банка за обнова и развој (ЕБРД), Европската инв...

 • Дарко Булдиоски

  Вклучувањето на социјалните медиуми во секоја комуникација на компанијата веќе не е прашање на избор, затоа е неопходно стратешки да се пристапи и да се извади максимум од секоја ситуација Кога нешто оди наопаку со некоја компанија или кога претрпува голема криза или негативен удар од некој бренд е...

 • ‘’ТТК Банка понуди исклучително конкурентни услови за поволно кредитирање на физички лица во рамките на Премиум СМАРТ и Премиум ВИП пакетите наменети за примателите на плата во Банката со важност од 15 март. Банката го понуди ненаменскиот потрошувачки кредит Премиум СМАРТ со годишна фик...

 • Дојче телеком достигна највисока вредност на брендот во својата историја со 36,4 милијарди американски долари. Според рангирањето на Бренд фајненс глобал 500 (Brand Finance Global 500), ова претставува зголемување од 10 % во споредба со минатогодишната вредност. Со овој позитивен резултат компанијат...

Back to Top