• На 13 и 14 јуни во Стокхолм ќе се одржи Форум за претставување на можностите за соработка помеѓу Македонија и Шведска. Форумот го организира Македонија2025 во соработка со Амбасадата на Република Македонија во Стокхолм и Стокхолм бизнис регинот. Овој настан е продолжение на иницијативата на Македони...

 • Вип оператор

  Брз интернет и фиксна линија за само 499 месечна претплата Вип со големо задоволство најавува збогатување на своето портфолио во фиксните услуги и го воведува пакетот Vip Combo Box сокојкорисницитего добиваатнајдоброто решение за пристап до брз интернет и фиксна линија дури и во најоддалечените м...

 • Во бриф за политиките Фајненс Тинк се фокусира на темата на одржливост на долгот на Република Македонија. Нивната анализа, со помош на економетриски модели земајќи ги предвид клучните карактеристики на Македонската економија, го проценува одржливото ниво на Македонскиот државен и јавен долг под р...

 • Дарко Булдиоски

  Добро таргетирана реклама не се прави само за да заштеди пари, туку да го зголеми ефектот на вашата комуникација и да ви помогне многу подобро да си ги дознаете своите корисници Малиот пазар, ниските цени за огласување и недостатокот на целосна стратегија често се главен фактор за малото внимани...

 • Вип оператор

  Телекомуникациската компанија Вип како официјален партнер на светскиот натпревар NASA SPACE APPS CHALLENGE беше домаќин на финалето што се одржа денеска и заедно со финалистите и со членовите на наградениот проект на младиот тим SWIFT,составен од средношколците од државното средно училиште “Ра...

 • Никола Главинче

  За успешно функционирање на трговските друштва, меѓу другото, потребна е квалитетна правна поддршка и хармонизирани меѓучовечки односи во процесот на работа. Колку е поголем бројот на вработени во компанијата, толку поголема е потребата од унифицирање на стандардите кои имаат цел да го регулираат ил...

 • Министрите за енергетика, економија и развој на Израел, на Италија и на Грција потпишаа договор за намери со кој се предвидува изградба на гасовод за снабдување на Европа со гас од новооткриените извори на гас во источниот Медитеран. Предвидениот проект треба да го претставува најголемиот и најдлабо...

 • Во петокот, на 21 април, за првпат по Индустриската револуција, или точно од 1882 година, на територијата на Обединетото Кралство не е употребен јаглен за генерирање електрична енергија еден цел работен ден. Компанијата за пренос на енергија „Национал грид“ соопшти дека Владата планира д...

 • Нови 40 млади професионалци од Македонија ќе земат учество во најновата обука за претприемачи и менаџери, која е дел од активностите во рамки на јубилјното десетто издание на ЛИДЕР Проектот на Македонија2025, што се спроведува во соработка со Бизнис школата„Ричард Ајви“. Обуката се состо...

 • СОДРЖИНА Зоран Јовановски БЕСПЛАТНИОТ РУЧЕК И НЕФОРМАЛНИОТ ДОГОВОР..............14 Марта Наумовска-Грнарова НАШИТЕ РАДИЈАТОРИ ЌЕ ВИ ГИ СТОПЛАТ СРЦАТА...............16 Горан Петревски БОГАТИ И СИРОМАШНИ: НЕ Е СÈ ВО БДП..................24 Бранимир Јовановиќ ДЕТЕР...

Back to Top