• ‘’ТТК Банка понуди исклучително конкурентни услови за поволно кредитирање на физички лица во рамките на Премиум СМАРТ и Премиум ВИП пакетите наменети за примателите на плата во Банката со важност од 15 март. Банката го понуди ненаменскиот потрошувачки кредит Премиум СМАРТ со годишна фик...

 • Дојче телеком достигна највисока вредност на брендот во својата историја со 36,4 милијарди американски долари. Според рангирањето на Бренд фајненс глобал 500 (Brand Finance Global 500), ова претставува зголемување од 10 % во споредба со минатогодишната вредност. Со овој позитивен резултат компанијат...

 • „ЗБОГУМ РОАМИНГ“ – вака некои европратеници на социјалните мрежи го најавија новото усогласување. Владите и институциите на земјите членки на Европската Унија потпишаа договор за техничките услови за намалувањето на давачките за роаминг на телекомуникациските оператори. Станува збо...

 • Синиша Наумоски

  САД е земја на успехот и на изобилството поради постоење на прецизно зацртани и јасно дефинирани цели. Инспириран од мојата неодамнешна посета на САД, поточно на неговиот дом, вечно почивалиште и неговата Фондација, сакам овие неколку стотици зборови да ги посветам токму за Наполеон Хил и неговата...

 • Тања Јакоби

  Два возбудливи текста што излегоа под печатарската преса во март годинава сериозно им противречат на кандидатите Доналд Трамп и Берни Сандерс и на мнозинското расположение на јадосаните и огорчени гласачи кои се чувствуваат предадени и од државата и од бизнисите. Не, Америка не е Римското Царство во...

 • Кон крајот на јануари, Фич (Fitch) го намали долгорочниот кредитен рејтинг на Турција во странска валута од BBB- на ниво BB+. Со тоа, според Стандард и Пурс и Мудис, и последната релевантна Рејтинг агенција Фич го намали надворешниот кредитниот рејтинг од инвестициско ниво на ниво „ѓубре&ldquo...

 • Според американските и британските регулаторни тела, Дојче банк дозволила преку нејзините филијали во Москва, во Њујорк и во Лондон, преку т.н. „дулирани трансакции“, нелегално да се изнесат преку 10 милијарди долари надвор од Русија. Истрагата покажала дека банката пропуштила во повеќе ...

 • Производителите на „ветерни фарми“ минатата година поставиле повеќе „моќност“ за производство на електрична енергија од која било друга форма на производство на струја. Со тоа вкупната инсталирана моќност за производство на електрична енергија од ветер минатата година порасна...

 • Николчо Лазаров

  Кога се зборува за Законот за трговските друштва (ЗТД) како еден од основните закони или како што вообичаено се вели „Устав“ на економијата, со сигурност може да се каже дека е еден од законите кој најмногу е менуван и дополнуван од неговиот последен интегрален текст, донесен и објавен в...

 • Агенцијата за катастар на недвижности, преку Твининг (Тwining) програмите на Европската Унија ја реализираше ТАИЕКС (TAIEX) – експертска мисија за воспоставување и одржување тридимензионален катастар во Република Македонија. Имплементатор на оваа експертска мисија е господинот Клас Вандер Хоек...

Back to Top