• Традиција, врвен квалитет и континуиран успех – веќе 65 години Битолска млекара работи на својата цврсто вкоренета мисија да им обезбеди на потрошувачите здрави, вкусни и хранливи производи, со цел да се подигне нивото на свесност и неопходноста од здрав и избалансиран начин на исхрана. Самио...

 • Телекомуникациската компанија Вип како партнер на светскиот натпревар NASA SPACE APPS CHALLENGEим посака успех на членовите на победничкиот тим кои на 2ри декември патуваат во Соединетите Американски држави кадепред претставниците од NASA ќе го презентираат нивниот пронајдок. Дополнително, како нагр...

 • Александар Матески

  Негативните ефекти од повредите на правата на трговска марка можат да се одразат на потрошувачите, на носителите на правата и на државата. Појавата на фалсификувани производи во целост ги разнишува сите функции на трговската марка. Неповолните ефекти врз потрошувачите можат да се манифестираат како ...

 • Дарко Булдиоски

  Маркетингот со т.н. инфлуенсери е навистина нешто на што треба да се посвети сериозно внимание. Една од темите за која се одлучивме да ја покриеме на претстојната AllWeb конференција е т.н. influencer marketing или маркетинг со луѓе кои се влијателни онлајн. Поради полесна комуникација, иако знам д...

 • Игор Давков

  Пред неколку броја во колумната „Ќе има ли преселба на банките од Лондон по Брегзит?” пишував за интенциите на банките и останатите финансиски институции да ги реалоцираат своите операции од Лондон на територијата на еврозоната. Потребата од ова се наметна по активирањето на членот 50 од...

 • Денес (22 ноември 2017г), Еуролинк Осигурување го слави својот 15-ти роденден. Пред точно 15 години, акционерското друштво Еуролинк осигурување започна да работи како green field инвестиција во областа на неживотно осигурување. По 15 години компанијата прераснува во една од трите прворангираниосигур...

 • Триглав Осигурување Скопје – со стабилно и доверливо работење до добри резултати Групацијата Триглав, овогодинешниот деветмесечен период го заврши со добивка пред оданочување во висина од 64,5 милиони евра. Доколку се земат во вид предвидените прилики до крајот на годината, во Заваровалниц...

 • Тереза Серафимова

  „Животот (бизнисот) не станува поедноставен, туку ние биваме сѐ поснажни и пожилави.“ Стив Мараболи Работната средина може да биде многу нездрава. Причините притоа можат да лежат на бројни места во организацијата. Пример се: нејасни процеси, недефинирани работни задачи, трома, неефикас...

 • Александар Стојков

  Со нескриена напнатост го чекав моментот кога требаше да го претставам моделот на Едвард Алтман пред стечајните управници во Република Македонија. Светски признатиот професор го посветил целиот работен век на проучување на финансиските перформанси на банкротираните (стечајните) фирми во светот. Моде...

 • Дарко Булдиоски

  Поставете јасни бизнис-цели и доколку маркетинг луѓето не умеат да ги поврзат нив со нивните цели – воопшто не си го трошете времето. Во минатото, кога пишувавме повеќе на komunikacii.net, од време на време чувствуваме потреба да подзастанеме малку, да се сконцентрираме и да напишеме текст со...

Back to Top