• Сашо Арсов

  Веќе најавивме дека во овој дел ќе зборуваме за формулирањето на индивидуалната портфолио стратегија. Станува збор за процес низ кој треба најпрво да се идентификуваат каратеристиките на личноста и нејзините цели во поглед на инвестирањето, што потоа треба да послужи како основа за формирање на порт...

 • Тања Јакоби

  Дали го гризнавме јаболкото на сознанието?Ако го прашате Џон Ралстон Сол, канадски теоретичар, романсиер и есеист, прашањето на смислата на глобализацијата лесно може да се смести во една единствена кеса со јаболка. Во паузата меѓу претставувањето на својата книга на Белградскиот саем на книги пр...

 • Ауди

  Audi е "Најиновативен премиум бренд" Audi е добитник на три награди за автомобилски иновации. Наградите се доделуваат од страна на институтот за истражување „Центар за автомобилско управување (CAM) и PricewaterhouseCoopers AG (PwC). Audi ја освои главната награда „Најиновативен премиум ...

 • Михајло Борозанов

  Да се хеџира или не, прашање кое не е ново, но е апсолутно актуелно во современиот бизнис и не гледам причина која тоа би го променила во блиска иднина. Прашањето е можеби едноставно, но одговорот дефинитивно не е, посебно од аспект на корпорациите од чија перспектива и ќе биде разгледано ова прашањ...

 • Што покажува најновото истражување на Советот на странски инвеститори во Македонија? Направено е во периодот март-април 2016 година и вклучува 118 компании членки на овој Совет. •Оценка за 2015 година на економски план: 68% од фирмите ја оцениле како задоволителна •Какви се очекувања...

 • Зоран Јовановски

  Поминаа скоро месец дена од шпекулативниот напад врз денарот и големата нервоза што во таа прилика настана и кај населението и кај фирмите. Народна банка на Република Македонија реагираше, при што главната мерка за смирување на состојбата беше зголемувањето на основната каматна стапка од 3,25%...

 • Александар Стојков

  Инфраструктура во две брзиниМакедонија е земја на контрасти, земја која влегува во првата половина на XXI век со инфраструктура во две брзини. Телекомуникациската инфраструктура забрзано се подобрува со што се намалува дигиталниот јаз во однос на напредните економии. На пример, македонските те...

 • Новиот модел на чешкиот бренд, Snowman, е спектакуларен производ за алпски терени со извонредни офроуд квалитети, моќен хибриден погон, иновативни системи за помош и бројни „паметни“ решенија. Најпознатиот чешки автомобилски бренд ŠKODA влегува во нов сегмент на автомобилски...

 • Vip

  Од денеска, Вип воведува нови Вип Комбо пакети за телевизија, интернет, фиксна и мобилна телефонија со нови поволности и можност корисниците да изберат пакет согласно нивните потреби за комуникација и забава. Во промотивниот период, Вип Комбо пакетите од три или четири услуги се достапни без пр...

 • Огнен Огненоски

  Што е бонитет на компанија? 1. Бонитет - Што претставува бонитетниот извештај? Бонитетот е кредитната способност на компаниите, проценка како работат и како одговараат на своите обврски. 2. Кои информации ги содржи бонитетот? Бонитетот ги содржи сите клучни информации кои ќе ви помогнат ...

Back to Top