• Пивара Скопје заедно со останатите членки на Кока-Кола ХБЦ (Coca-Cola HBC) групацијата и оваа година го освоија првото место во светската индустрија за пијалаци според остварените резултати во одржливиот развој и заштитата на животната средина. Во годинешното глобално рангирање кое го спроведува ...

 • СОДРЖИНА Зоран Јовановски ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ, ЗА ШТО ВСУШНОСТ (ТРЕБА ДА) РАЗГОВАРАМЕ?..............12 Виолета Булц ОДНЕСУВАЈТЕ СЕ КАКО ЧЛЕНКА НА ЕУ УШТЕ ПРЕД ОФИЦИЈАЛНО ДА СТАНЕТЕ ТОА..............14 Мирче Јовановски КАКО ОПТИМИЗМОТ ДА СЕ ПРЕТОЧИ ВО ЕКОНОМСКИ РАСТ.................

 • На 1 и 2 ноември Скопје е повторно домаќин на Самит Македонија 2025. Самитот претставува динамична платформа за споделување на знаења од областа на бизнисот, на економијата, на технологијата, на лидерството и на иновациите. На настанот ќе присуствуваат над 50 врвни говорници и публика составена од н...

 • Мирче Јовановски

  Бизнисмените, фриленсерите, политичарите – сите тие сакаат соработката со Пејпал да премине на повисоко ниво, но како и во секој деловен однос тоа зависи, пред сѐ, од интересите, а не од емоциите. Ќе стане ли пејпал еден од најпопуларните онлајн сервиси за пренос на пари целосно функционал...

 • ЖИВКО МУКАЕТОВ

  На 16 и 17 октомври оваа година во Скопје ќе се одржи врвен меѓународен настан, Собирот на регионалната иницијатива Самит 100. Кажете ни нешто повеќе за оваа иницијатива, за нејзината цел и досегашна историја. Ж. Мукаетов: Самитот на 100 бизнис-лидери на Југоисточна Европа е уникатна бизнис-иниција...

 • Градот Крушевац, на југозападот од Србија, со своите 127 649 жители е прогласен за најуспешен европски град во втората половина од 2016 година по бројот на креирани работни места од гринфилд инвестиции. Овој податок што го објави ФДИ интелиџенс (FDI Intelligence), аналитичкото крило на Фајненшл тајм...

 • Познати личности од земјава ќе ги демонстрираат своите кулинарски вештини и ќе се натпреваруваат во готвење во големото тридневно Веро шоу кое ќе се одржува во петок, сабота и недела во Веро центар. Со спектакуларното шоу за готвење, Веро ја заокружува едномесечната голема прослава на 20-годишниот ј...

 • Нови медали за вината на „Тиквеш“ и „Домен Лепово“ во Австрија и Азија Вината на „Тиквеш“ донесоа нови успеси од два светски натпревари. Трите вина на Винарската визба „Тиквеш“ кои учествуваа на реномираниот вински натпревар во Австрија – Aus...

 • Мирослав Саздовски

  БАДВАЈЗЕРВо едноминутното интензивно видео на Бадвајзер, изработено во висока (А) холивудска продукција, авторите совршено ни ги вметнуваат емоциите кои ги преживува Адолфус Буш, еден од основачите на компанијата Бадвајзер, прикажувајќи ни го накратко неговиот пат од Германија до САД, како емигрант,...

 • По изминати 2,5 години во Управниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, со надлежност одговорен член за управување со ризици, г. Дамир Иваштиновиќ ја продолжува кариерата во рамките на Ерсте и Шпаркасе Групацијата. Почнувајќи од 15.9.2017 г., г. Иваштиновиќ ќе ја преземе позицијата член на...

Back to Top