• На Конференцијата беа претставени многу новитети од овие области, најновите трендови во управувањето со проекти и успешното воведување на промени кои зависат од работата на ИТ, проектните и програмските менаџери. Говореа повеќе влијателни експерти од различни земји кои имаат долгогодишно искуство со...

 • Денес во просториите на Бизнис Центарот на Халкбанк АД Скопје се оддржа првата седницa на собранието на здружение за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење. На првата седница на Македонската банкарска асоцијација се утврдија основните белези на асоцијацијата ...

 • Влегувањето во оптек на полимерните банкноти во апоенска вредност од 10 и 50 денари на 15 мај годинава е значаен момент во работењето на Народната банка на Република Македонија, пред сѐ во остварувањето на нејзината законски утврдената задача за издавање и управување со банкнотите и кованите пари на...

 • Халкбанк АД Скопје е добитник на наградата “STP Excellence Award “ за 2017 од Commerzbank како признание за квалитет и брзина во процесирање на меѓународните плаќања. Оваа награда е особено значајна и ја потврдува одличната соработка на Халкбанк АД Скопје со Commerzbank како и квали...

 • НБРМ има чест и задоволство да ѝ го претстави на јавноста првичниот сликовен приказ на првите полимерни банкноти на Република Македонија, коишто на 15 мај годинава влегуваат во оптек, а се во апоенска вредност од 10 и 50 денари. Основната разлика помеѓу овие и книжните банкноти од истата апоенска в...

 • Македонското премум црвено вино „Домен Лепово Гранд Куве“(Domaine Lepovo Grand Cuvée), од бербата 2015-та, по трет пат е прогласено за најдобро вино на меѓународниот вински натпревар „Вино Љубљана“. На годинешниот јубилеен 60. Меѓународен вински натпреваршто се одржув...

 • Комерцијална банка АД Скопје е добитник на наградата Commerzbank’s STP Excellence Award за 2017 година, како признание за брзината и квалитетот на меѓународните плаќања. Оваа награда е особено значајна бидејќи Commerzbank ја потврдува одличната соработка и по втор пат го признава извонреднио...

 • Илија Ќироски

  По неколку години отворено дебатирање во разни области кои го сочинуваат деловното работење како што се човечките ресурси, сопственичките права, даночната структура и финансиските прашања, административни и правни постапки, како и секторски прегледи на странските директни инвестиции, Советот на стра...

 • Штефан Петер

  Минатата година Советот на странски инвеститори (ССИ) ја прослави 10-годишнината од формирањето. Примарната цел на неговото основање беше да се обезбедат консултантски и советодавни мислења и предлози од страна на странските инвеститори користејќи ги нивните знаења, искуства и ставови во врска со ра...

 • Од 1.мај 2018-та функцијата генерален директор на Пивара Скопје ќе ја извршува Владимир Косијер. Тој на оваа позиција доаѓа по Јован Радосављевиќ, кој со оваа редовна организациска промена е унапреден на позицијата генерален директор на операциите на Coca-ColaHBC во Романија. На позицијата генерале...

Back to Top