• Денес, 12-ти Декември, 2017 година во НЛБ Галеријата во Скопје, беше потпишан договор за продажба на НЛБ Нов пензиски фонд, пензиско друштво кое управува со два пензиски фонда во Република Македонија (задолжителен пензиски фонд кој е дел од задолжителниот втор пензиски столб и доброволен пензиски фо...

 • Со промоција на првата македонска современа бајка „Мистериозното јајце“, Агенцијата за односи со јавност и комуникациски менаџмент Имиџ ПР одбележа 15 години делување на македонскиот пазар. „Мистериозното јајце“ е современа бајка од младиот Оливер Коларевски, кој освен што е ...

 • Светскиот магазин Global Finance, со седиште во Њујорк, САД, на Комерцијална банка АД Скопје ѝ ја додели наградата „Најдобар FX Провајдер за Република Македонија (Најдобар давател на услуги од областа на девизните пазари во Македонија за 2018 година)“. Ова е четврто по ред признание за...

 • Горан Петревски

  За некако да ја ублажам мрачната слика за македонскиот јавен сектор, илустрирана во претходниот број со помош на повеќе прости примери, за оваа статија го позајмив насловот на една книга од нашиот голем преродбеник, Кирил Пејчинович. Само за потсетување, во претходната статија наведов неколку пример...

 • Преработувачката индустрија во Република Македонија има најголем удел во вкупното индустриско производство и тој со текот на времето се зголемува, па од 75,7% во 2012 година достигна 82,9% во 2017 година. Како што може да се види од графиконот, за првпат по 2012 година, во првите осум месеци од 2017...

 • Александар Стојков

  ВоведКога некој Црногорец ја добил првата пензија на својата трансакциска сметка револтирано коментирал: „Каква мизерија! Иста работа, а половина плата!“ Стереотипот за навидум мрзеливите Црногорци е само една илустрација на шокот поврзан со завршувањето на работната кариера. Некои луѓе ...

 • Традиција, врвен квалитет и континуиран успех – веќе 65 години Битолска млекара работи на својата цврсто вкоренета мисија да им обезбеди на потрошувачите здрави, вкусни и хранливи производи, со цел да се подигне нивото на свесност и неопходноста од здрав и избалансиран начин на исхрана. Самио...

 • Телекомуникациската компанија Вип како партнер на светскиот натпревар NASA SPACE APPS CHALLENGEим посака успех на членовите на победничкиот тим кои на 2ри декември патуваат во Соединетите Американски држави кадепред претставниците од NASA ќе го презентираат нивниот пронајдок. Дополнително, како нагр...

 • Александар Матески

  Негативните ефекти од повредите на правата на трговска марка можат да се одразат на потрошувачите, на носителите на правата и на државата. Појавата на фалсификувани производи во целост ги разнишува сите функции на трговската марка. Неповолните ефекти врз потрошувачите можат да се манифестираат како ...

 • Дарко Булдиоски

  Маркетингот со т.н. инфлуенсери е навистина нешто на што треба да се посвети сериозно внимание. Една од темите за која се одлучивме да ја покриеме на претстојната AllWeb конференција е т.н. influencer marketing или маркетинг со луѓе кои се влијателни онлајн. Поради полесна комуникација, иако знам д...

Back to Top