• Јапонскиот автомобилски гигант Мицубиши најави дека планира да повлече речиси 140 илјади возила, меѓу кои и некои од најпродаваните модели во САД. Според компанијата, повлекувањето на возилата е поради грешка во производството, т. е. опасност од разлабавување на ременот за помошен погон што може да ...

 • Колекцијата Flyroamе создадена за оние кои сакаат да пешачат. Овој иновативен дизајн овозможува лесно движење и чувство на леснотија. FlyroamGo е вистинскиот избор на обувки за освојување на урбаната метропола. Горниот дел на патиките е направен од плетен жакард, па оттаму и припиениот изглед, ко...

 • Горан Марковски

  Во текот на 2017 година конечно дојде до разрешување на политичката неизвесност во државава, што влијаеше позитивно на македонските инвеститори и ги мотивираше и ги охрабри вложувањата поинтензивно да ги насочат кон акции како поризична форма на инвестирање Во 2017 година македонскиот пазар на капи...

 • Македонија2025 објавува отворен повик за ЛИДЕР проектот кој по 11-ти пат ќе се одржи во Скопје од 7-ми до18-ти мај. Ivey School of Business го организира ЛИДЕР проектот уште од 1991-ва година. Оваа програма е целосно бесплатна и претставува десетдневна MBA (Management and Business Administration) ра...

 • Триглав Осигурување воведува нова услуга на пазарот, онлајн обнова на полиси за осигурување од автомобилска одговорност. Клиентите обновата можат да ја направат на веб страната на Триглав Осигурување, www.triglav.mk. Оваа услуга им овозможува на клиентите на едноставен и брз начин да направат елек...

 • Дарко Булдиоски

  Разгледајте внимателно, одредете што точно ви треба, колку и каков тип знаење, инспирација, вмрежување… спакувајте ги куферите и на пат… и онака работиме секаде каде што има интернет Често повторувам, за интернет најмногу можеш да научиш на интернет. Притоа не мислам на онлајн курсеви...

 • Како што изјави финансискиот директор на Мекдоналдс Кевин Озан, американскиот синџир ресторани за брза храна планира да инвестира околу 2,4 милијарди американски долари во реновирање на постојните и отворање нови илјада ресторани во светот оваа година. Според последните податоци, компанијата во посл...

 • Пред претставници на Владата, Собранието, локалнатa управа, бизнисот, академската заедница и другите општествени сегменти во Македонија, членовите на Бордот на директори на Централ Азија Металс (Central Asia Metals, AIM: CAML), новиот сопственик на рудникот САСА,ја претставија својата визија за идн...

 • Работењето на Групацијата Триглав изминатата година беше добро и во согласност со зацртаните стратешки насоки, се наведува во првата информација за работењето во 2017 година, која што врз основ на неревидирани податоци ја објави Групацијата. Добивката пред оданочување изнесуваше 84,4 милиони евра, ш...

 • Денес се одржа петтата седница на Комитетот за финансиската стабилност, на кој присуствуваа министерот за финансии и гувернерот на Народната банка, како и високи претставници од двете институции. Комитетот се одржа во услови на нормално функционирање на финансискиот систембез било какви потреси, при...

Back to Top