• По промотивните настани во Тетово и Прилеп, организацијата Македонија2025на 22-ри мартво Штип, ќе одржи уште еден настан од ваков типво просториитена Urbanista Hotel & Bar. Овој настан има за цел да ги промовира програмите и активностите на Македонија2025 како и можностите за образование на биз...

 • Вината „Domaine Lepovo Chardonnay“ и „Chardonnay Special Selection“од бербата 2017, наградени се со сребрени медали на годинешното јубилејно 25-то издание на престижниот специјализиран натпревар за вина од сортата шардоне, Chardonnay du Monde во Франција. Наградите се добиен...

 • Дарко Булдиоски

  Оваа пролет ќе биде исклучително интересна за сите оние кои целосно се потпираа на Фејсбук. Периодов има една неизбежна тема за која зборуваат сите, и кога велам сите не мислам само на сите луѓе од маркетингот, туку на сите оние кои на каков било начин настрана од приватна употреба користат Фејсбук...

 • Меѓународната агенција за рејтинг Стандард енд Пурс го зголеми долгорочниот кредитен рејтинг на Русија од шпекулативното ниво „ББ+“ на инвестициското ниво „БББ-“. Буџетската дисциплина и буџетската рамка сега се стабилни, откако беа разнишани по зголемените меѓународни санкци...

 • Триглав Осигурување, во соработка со Мотоцентар, овластен увозник и дистрибутер на реномирани брендови на гуми, воведуванова услуга на пазарот, осигурување на гуми. Осигурувањето нуди 24 - часовна асистенција во Македонија и во Европа и обезбедува покритие затрошоци при издишана гума, кражба на гума...

 • Во изминатиот период, Комерцијална Банка АД Скопје и Стопанска Банка АД Скопје како обезбедени кредитори на „ФЕНИ Индустри“ Кавадарци, презедоа низа активности, со цел повторно активирање на производствениот процесна компанијата, секогаш земајќи предвид дека истиот е од стратешко значење...

 • Амбасадорите на Германија и на Франција акредитирани во земјите од Западен Балкан, како и повеќемина претставници на германските и на француските министерства за надворешни работи, се состанаа на 12 и 13 март 2018 година во Сараево. Оваа регионална конференција на амбасадорите имаше за цел да се на...

 • На 13 март 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната економија во контекст на поставеноста на монетарната п...

 • Европската Унија може значително да ја зголеми употребата на обновливи извори на енергија заштедувајќи милијарди долари, се наведува во истражувањето на Меѓународната агенција за обновлива енергија. Унијата може рентабилно да го зголеми за 34 % делот на зелените енергетски извори во енергетиката до ...

 • Ова, на средба во Порторож, го договорија директорите на операторите за железнички товарен сообраќај на Македонија, на Словенија, на Хрватска, на Босна и Херцеговина, на Србија и на Црна Гора. Според договорoт, операторите ќе ја унапредуваат соработката за да обезбедат поквалитетни услуги на деловни...

Back to Top