• Денеска е последен ден и затворање на Самитот Македонија2025. Врвни експерти зборуваа на теми поврзани со дигитална трансформација, примена на новите технологии во медицината, претприемништво, одговорно лидерство и други. Во изјава, Кристијан Руп - портпарол на платформата „дигитална Австрија...

  • Тринаесет познати маркетинг говорници доаѓаат во Скопје Познати се имињата на сите тринаесет говорници кои во петок, 16 ноември ќе бидат дел од AllWeb, првата и единствена конференеција за дигитални комуникации во Македонија. Покрај досега најавените, на листата говорници се најдоа и имињата на ...

  • ЕБОР одобрува кредит во износ од €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија, за натамошно кредитирање на македонските МСП. Компаниите ќе добијат и €1,5 милиони грант од ЕУ ИПА, како дел од Програмата за поддршка на конкурентноста за Западен Балкан управувана од ЕБОР. Најмалку 60% од ф...

  • Со поздравно обраќање на годинешниот клучен говорник и претставување на политиките зад економскиот успех на тековната администрација на САД, официјално беше отворено седмото издание на Самитот Македонија2025, каде врвни имиња од глобалниот бизнис ќе ги запознаат македонските стопанственици со најнов...

  • Триглав Склади, член на Групацијата Триглав, потпиша договор за купопродажба со продавачот Алта група, во износ од 21,7 милиони евра без прилагодувања за нето-долгот, за стекнување на 100 % удел во Друштвото за управување со средства АЛТА Склади при што купопродажната цена е условена и со идни вложу...

  • Новата стратегија на Светската банка за партнерство со Република Македонија се базира на развојните приоритети на Владата и целите на банката за намалување на сиромаштијата и поттикнување заеднички просперитет на одржлив начин. Новата стратегија ќе овозможи користење на 400 милиони долари од Светска...

  • Витаминка од денеска се претставува на саемот Интерфуд & Дринк кој од 7 до 10 ноември по 17 пат се одржува во Софија. Овој меѓународен саем е најголема саемска манифестација за прехранбена индустрија во Бугарија и истовремено е еден од најпрестижните настани во прехранбената индустрија во Југоис...

  • Агенцијата за истражување и консалтинг “Инсајдер ИД” во Октомври 2018 по втор пат спроведе истражување според кое се прогласуваат “Топ 3 Маркети според потрошувачите во Македонија”, кое е спроведено на 1,300 активни потрошувачи во целата држава. Вкупно потрошувачите имаат нав...

  • Себастијан Соса, резидентен претставник на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) за Македонија, ја даде денес следнава изјава: ,,Мисија на ММФ, предводена од Џесмин Рахман, ќе го посети Скопје во период од 8 до 16 ноември 2018 година, со цел да спроведе годишен преглед на македонската економија, согла...

  • Со новиот проект „Електромобилност со ЕВН“ компанијата презема конкретни чекори за создавање на главниот предуслов за користење на електричните возила, а тоа е широка национална инфраструктура за полнење. Без станици за полнење на минимум 100 километри, долгите патувања со овие возила се...

Back to Top