• На годинешниот Чајна вајн енд спиритс 2017 (China Wine & Spirits 2017), врвното тероар бело вино Бела вода 2016 е наградено со двоен златен медал, а црвеното Бела вода 2015 со златен медал. Овие високи награди за вината на Тиквеш се освоени во конкуренција од над пет илјади светски вински брендо...

 • Пивара Скопје заедно со останатите членки на Кока-Кола ХБЦ (Coca-Cola HBC) групацијата и оваа година го освоија првото место во светската индустрија за пијалаци според остварените резултати во одржливиот развој и заштитата на животната средина. Во годинешното глобално рангирање кое го спроведува ...

 • СОДРЖИНА Зоран Јовановски ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ, ЗА ШТО ВСУШНОСТ (ТРЕБА ДА) РАЗГОВАРАМЕ?..............12 Виолета Булц ОДНЕСУВАЈТЕ СЕ КАКО ЧЛЕНКА НА ЕУ УШТЕ ПРЕД ОФИЦИЈАЛНО ДА СТАНЕТЕ ТОА..............14 Мирче Јовановски КАКО ОПТИМИЗМОТ ДА СЕ ПРЕТОЧИ ВО ЕКОНОМСКИ РАСТ.................

 • На 1 и 2 ноември Скопје е повторно домаќин на Самит Македонија 2025. Самитот претставува динамична платформа за споделување на знаења од областа на бизнисот, на економијата, на технологијата, на лидерството и на иновациите. На настанот ќе присуствуваат над 50 врвни говорници и публика составена од н...

 • Мирче Јовановски

  Бизнисмените, фриленсерите, политичарите – сите тие сакаат соработката со Пејпал да премине на повисоко ниво, но како и во секој деловен однос тоа зависи, пред сѐ, од интересите, а не од емоциите. Ќе стане ли пејпал еден од најпопуларните онлајн сервиси за пренос на пари целосно функционал...

 • ЖИВКО МУКАЕТОВ

  На 16 и 17 октомври оваа година во Скопје ќе се одржи врвен меѓународен настан, Собирот на регионалната иницијатива Самит 100. Кажете ни нешто повеќе за оваа иницијатива, за нејзината цел и досегашна историја. Ж. Мукаетов: Самитот на 100 бизнис-лидери на Југоисточна Европа е уникатна бизнис-иниција...

 • Градот Крушевац, на југозападот од Србија, со своите 127 649 жители е прогласен за најуспешен европски град во втората половина од 2016 година по бројот на креирани работни места од гринфилд инвестиции. Овој податок што го објави ФДИ интелиџенс (FDI Intelligence), аналитичкото крило на Фајненшл тајм...

 • Познати личности од земјава ќе ги демонстрираат своите кулинарски вештини и ќе се натпреваруваат во готвење во големото тридневно Веро шоу кое ќе се одржува во петок, сабота и недела во Веро центар. Со спектакуларното шоу за готвење, Веро ја заокружува едномесечната голема прослава на 20-годишниот ј...

 • Нови медали за вината на „Тиквеш“ и „Домен Лепово“ во Австрија и Азија Вината на „Тиквеш“ донесоа нови успеси од два светски натпревари. Трите вина на Винарската визба „Тиквеш“ кои учествуваа на реномираниот вински натпревар во Австрија – Aus...

 • Зарем некому нешто вреди писанието кое неминовно ќе биде натопено со плунката на показалецот на многу прелистувачи? А можеби некого и ќе го заинтересира да го прочита. Макар допрело само до мал број заинтересирани читатели (не и прелистувачи), макар било обележано како патетично и егоцентрично, б...

Back to Top