• Веќе со тргнувањето во училиште децата треба да ја научат вредноста на парите. Односно, да научат дека со собирање на ситните монети може да се собере доволно за да си исполнат голема желба. Изборот на банка во која ќе ја вложите довербата за детската заштеда исто така има голема улога зашто е важ...

 • Дејан Јанчевски

  Кога економистите би можеле да се најдат во ситуација да експериментираат, како што тоа го прават хемичарите во нивните лаборатории, само бујната фантазија може да ни открие какви појави и продукти би се создале. Иако и носителите на економските политики понекогаш знаат да го вклучат барабанот во ко...

 • Памела Велјаноска

  Интеракцијата и секојдненото воспоставување на одредени релации меѓу индивидуите (пријателски, деловни, семејни и сл.) ја претставуваат суштината на човештвото. Државата и нејзината форма на уредување (односно системот) е најдобар пример за тоа. Тоа уредување ни покажува како меѓучовечките интеракци...

 • Најголемиот светски онлајн платежен провајдер Пејпал (PayPall) постигна договор вреден 2,2 милијарди долари со кој станува целосен сопственик на шведската компанија Зетл (iZettle). Со реализација на овој договор Пејпал се стекнува со растечкиот пазар за плаќања преку т.н. дигитални терминали што, па...

 • Еуролинк осигурување во рамките на платформата за корпоративно општествена одговорност, „Еуролинк – Вашата врска со вистинските вредности”, за првпат оваа година организираше Тениска школа за деца на возраст од 6 до 12 години. Тениската школа започна на 30 март и во текот на еден м...

 • На еден од најзначајните специјализирани вински натпревари во Европа, црвеното вино „Барово 2015“ освои највисока награда. Според истакнатиот вински критичар, автор и член на жирито на престижниот меѓународен вински натпревар Декантер (Decanter) - Дарел Џозеф, платинестиот медал зацрвено...

 • Делегацијата на германското стопанство и Македонско-Германското стопанско здружение спроведоа анкета за предлог-закон за оданочување на личен доход за разликата од нето приходот која е повисока од 900.00 евра од 10% на 18%. На анкетата одговорија 70 компании. На прашањето дали сметате дека има потр...

 • Македонски Телеком има водечка позиција на пазарот во фиксни говорни услуги во првите три месеци од 2018 година. Нето-добивката е зголемена за 16 отсто во споредба со истиот период од претходната година и изнесува 382 милиони денари. Приходите од продажба изнесуваат 2 503 милиони денари, што претста...

 • Зошто да се одлучите за едно, кога може да ги добиете и двете - пари за трошење и ЗАШТЕДА. Изборот меѓу разновидните понуди за штедење секогаш треба да се направи внимателно за да се добие максималното од она што се нуди на македонскиот пазар. А, когаод штедењето очекуваме да обезбеди посигурна ид...

 • Витаминка го рестартираше производството на познатиот бренд Брилијант. За таа цел, во погоните во Штип повторно се ангажирани околу 70 поранешни вработени. Новопроизведениот Брилијант е висококвалитетно тројно рафинирано масло за јадење, произведено е на современа и технолошки модерна опрема од герм...

Back to Top