• Фондот за деца на Обединетите нации заедно со Фондацијата Телеком за Македонија ги повикаа младите иноватори да достават идеи за дигитални решенија за отстранување на бариерите со кои децата и младите со попреченост се соочуваат во образованието и во секојдневниот живот. Најдобрите десет тима, во к...

 • Со квалитетна услуга и амбиент на прво место, повеќе од две децении, на 15 локации во нашиот град го имаме најдобриот избор на се’. Рептил маркетите изградија успешен бренд зад којшто се препознаваат насмевката и услужливоста на вработените кои, на своевиден начин, прераснаа и во пријатели на ...

 • Мирче Јовановски

  Економија и бизнис на конференција во Виена за зголемување на растот во земјите од Западен Балкан Северна Македонија, заедно со Србија и Црна Гора значајно ги зголеми врските со глобалните синџири од 2000 година до денес, пред се ако се има во предвид учеството во вкупниот извоз. Но, доколку како сп...

 • Бранко Азески

  Колку пати и да се повторуваат некои работи, изгледа само примерите од практиката можат да нѐ уверат во исправноста на некои позиции и ставови. Во однос на прашањето за регионалната економска соработка, примерот на земјите од Вишеградската група е токму таков – цврстата соработка која овие зем...

 • Том Битов, бизнисмен од Канада НАЈСИЛНИТЕ ЕКОНОМИИ ИМААТ ЗДРАВИ СЕМЕЈНИ БИЗНИСИ И ПРЕТПРИЕМАЧКА КЛИМА Федерико Фернандез, претседател на Фондацијата „Басес“ од Росарио, Аргентина ПОПУЛИЗМОТ Е ЛОШ ОДГОВОР НА ЛЕГИТИМНИТЕ ПРОБЛЕМИ д-р Кунио Микурија, генерален секре...

 • „Алкалоид АД Скопје“ од 5-7 ноември годинава настапи како излагач на најголемиот саем на фармацевтската индустрија во светот: CPhI (Convention on Pharmaceutical Ingredients) кој се одржа во Франкфурт, Германија. На овој глобален настан, единствен од вакви размери од сферата на фармацев...

 • Алкалоид АД Скопје континуирано вложува во освојување на поголемо пазарно учество на постојните и нови пазари во странство. За таа цел на 21.10.2019 година изврши дополнително вложување во Алкалоид ДОО Белград, друштво кое е 100% сопственост на Алкалоид АД Скопје, по пат на зголемување на основачк...

 • Со големиот асортиман, разните производи, широкиот спектар производни програми, Витаминка се претставува на најголемите саеми и со тоа ја продолжува потрагата по нови пазари. Саемот за кондиторски производи во Дубаи, Yummex е еден од најреномираните специјализирани саеми за кондиторија во организаци...

 • НЛБ Банка во периодот од 01.11.2019 годинадо 31.12.2019 година спроведува промотивна кампања за сите НЛБ кредитни картички за физички лица (Visa Classic, Visa Gold, MasterCard Standard, MasterCard HaPPy, MasterCard Light и MasterCard Gold). Во рамките на кампањата за секоја безготовинска трансакциј...

 • Денес во просториите на НЛБ Галеријата со отворање на изложба на детски цртежи, се заокружи НЛБ Месецот на штедење, кој традиционално по осми пат беше организиран од страна на НЛБ Банка. Оваа година, НЛБ месецот на штедење имаше хуманитарен карактер при што за секој пристигнат цртеж Банката донираш...

Back to Top