• Мирослав Саздовски

  Комет пинг-понг (КПП) е популарна пицерија во главниот град на САД, Вашингтон, чија посебност претставуваат пинг-понг масите во задниот дел од објектот, како и настапите на бројните бендови. На 4 декември 2016 година, околу 15 часот, кога местото е преполно со муштерии, во КПП влегол 28-годишен ч...

 • Роберт Алаѓозовски

  Во оваа колумна имам потреба повторно да се навратам на прашањето на културата и на економијата. Без разлика што идните културни политики, по децениското владеење на досегашната културна власт ќе се занимаваат со низа наследени, поприоритетни или порутинизирани прашања од полето на културата, прашањ...

 • Веќе четврта година по ред, Пивара Скопје, во соработка со општините, го реализира едукативниот проект на теми поврзaни со здравјето и безбедноста, наменет за учениците од четврто одделение. Оваа година со едукацијата беа опфатени над8.000ученици во 114основни училишта во 11 општини и градови ширум ...

 • Љупчо Поповски

  Ексклузивниот клуб на најбогатите учествува со 46 отсто во глобалниот БДП. Зошто Г7 стана Г8 со примето на Русија и зошто таа во 2014 година беше исфрлена од него Додека во малото медитеранско гратче со голема историја, Таормина на Сицилија, лидерите на седумте најбогати земји во светот расправа...

 • Македонија2025 се надева дека постигнувањето на последното политичко решение ќе доведе до конечно решавање на долгата политичка криза во Република Македонија. Нашата организација е во согласност со граѓаните на Македонија кои ја поддржуваат одлуката на Претседателот Ѓорѓе Иванов да го даде мандатот ...

 • Делегацијата на германското стопанство во Македонија во соработка со министерството за економија и енергетика на Сојузна Република Германија организираше ТРИДНЕВНО ДЕЛЕГАЦИСКО ПАТУВАЊЕ ВО ХАМБУРГ, НА ТЕМА „ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА И ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ВО ОБЈЕКТИ“. Делегацијата...

 • Синиша Наумоски

  Инспириран од мојата неодамнешна посета на САД, поточно на неговиот дом, вечно почивалиште и неговата Фондација, сакам овие неколку стотици зборови да ги посветам токму за Наполеон Хил и неговата земја. Тој е големиот виртуоз и еден од најголемите создавачи на денешниве богати луѓе (јас би го нареко...

 • Роберт Алаѓозовски

  Кон книгата „Недела дена во животот и смртта на Гроздан“, од Ѕвездан Георгиевски, издание на Темплум 2016 Луѓето кои доцна запливуваат во писателските води се потврда на фактот дека уметноста не познава граници. Дека тоа е дарба, талент, вештина со која, на крајот на краиштата, писат...

 • Ѓорѓи Јаневски

  Вториот режисерски потфат на модниот дизајнер Том Форд е визуелно атрактивна адаптација на романот Тони и Сузан – дело на американскиот писател Остин Рајт објавено во 1993 година. Екстремно дебели и разголени жени танцуваат како мажоретки во слоу моушн. Завршува најавната шпица и сфаќаме д...

 • Јован Пехчевски

  Ако сакаме да бидеме чекор понапред од кривата на секојдневието, треба да сме способни да ги разбираме трендовите што ќе ја обликуваат нашата иднина. Најбитните трендови што ќе влијаат непосредно на нашата блиска иднина се сосредоточени на тоа како технолошките иновации го преобразуваат начинот на к...

Back to Top