• Македонскиот бренд „Леона“, кој е препознатлив по своите слатки производи, вчера и завчера беше дел од „World of Private Label“, најголемиот саем за приватни трговски марки во светот. Компанијата ЛИОН од Свети Николе на настанот, кој се одржа во центарот RAI во Амстердам, ја ...

 • Бранко Азески

  Не отстапуваме од определбата економските прашања да добиваат централно место во секојдневието – иако не секогаш е лесно да успееме да ги наметнеме овие прашања во фокусот на вниманието.Состојбите во некои од клучните сектори, кои се носители на домашниот БДП, даваат основа за позитивни очекув...

 • Пивара Скопје на пазарот лансираше нова категорија пијалаци - САЈДЕР. Сајдерот е еден од најпопуларните нискоалкохолни освежителни пијалаци во светот. Пивара Скопје лансира два сајдер брендa од портфолиото на Heineken: Strongbow, водечки премиум бренд во оваа категорија во светски рамки, како и бр...

 • Словенечката винарија Пуклавец отвора „бутик“ винарска визба во Неготино. Со оваа вредна инвестиција Пуклавец го проширува својот асортиман со производството на црвени вина од македонско грозје. Вината што ќе се произведуваат во неготинската винарија, новиот бренд на Пуклавец, ќе бидат к...

 • ЕВН ќе биде новиот универзален снабдувач, сите домаќинства и мали претпријатија кои нема да изберат снабдувач на либерализираниот пазар ќе бидат снабдувани од универзалниот снабдувач. За оваа цел ЕВН ќе формира нова компанија која ќе се вика ЕВН ХОУМ (EVN Home). ЕВН беше избрана како најповолен пону...

 • Дури 17 вина на „Тиквеш“ се наградени на годинешниот меѓународен вински натпревар – „International Wine Chalenge (IWC)”, кој по 36-ти пат се одржа во Лондон, В. Британија. Поради ригорозната методологија за оценување на квалитетот на вината, овој натпревар меѓу познава...

 • Електромобилите (електричните автомобили) сè повеќе „владеат“ со патиштата во светот. Овие електрични автомобили, кои се движат со помош на еден или повеќе електрични мотори, користат струја (електрична енергија) складирана во батерии или во други уреди за складирање. Не знаеме д...

 • „Дајнамик јилд“ (Dynamic Yield) е израелска старт-ап компанија специјализирана за развој на технологијата на т.н. „логика на одлучување“ (decision logic technology), процес кој предвидува употреба на вештачка интелигенција во анализа на однесувањето на потрошувачите според ни...

 • Да се биде мајка е најблагодарната, но и најтешката работа на светот. Свесни сте дека многу често ќе се запоставите себеси и своите потреби, само за да му дозволите сѐ на вашето најмило. Скоро секогаш фалат финансии за да може да уживате како што заслужувате. Токму за да ви помогне во таа цел, Си...

 • Трендот на позитивни деловни резултати на Винарската визба „Тиквеш“ остварен во изминатите години, продолжува и во првиот квартал од оваа година. Во првотото тромесечје од 2019-та година, продадени се над 2,5 милиони литри вино и ракија што е за 12,1% повеќе во споредба со истиот период...

Back to Top