• Триглав Склади, член на Групацијата Триглав, потпиша договор за купопродажба со продавачот Алта група, во износ од 21,7 милиони евра без прилагодувања за нето-долгот, за стекнување на 100 % удел во Друштвото за управување со средства АЛТА Склади при што купопродажната цена е условена и со идни вложу...

  • Новата стратегија на Светската банка за партнерство со Република Македонија се базира на развојните приоритети на Владата и целите на банката за намалување на сиромаштијата и поттикнување заеднички просперитет на одржлив начин. Новата стратегија ќе овозможи користење на 400 милиони долари од Светска...

  • Витаминка од денеска се претставува на саемот Интерфуд & Дринк кој од 7 до 10 ноември по 17 пат се одржува во Софија. Овој меѓународен саем е најголема саемска манифестација за прехранбена индустрија во Бугарија и истовремено е еден од најпрестижните настани во прехранбената индустрија во Југоис...

  • Агенцијата за истражување и консалтинг “Инсајдер ИД” во Октомври 2018 по втор пат спроведе истражување според кое се прогласуваат “Топ 3 Маркети според потрошувачите во Македонија”, кое е спроведено на 1,300 активни потрошувачи во целата држава. Вкупно потрошувачите имаат нав...

  • Себастијан Соса, резидентен претставник на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) за Македонија, ја даде денес следнава изјава: ,,Мисија на ММФ, предводена од Џесмин Рахман, ќе го посети Скопје во период од 8 до 16 ноември 2018 година, со цел да спроведе годишен преглед на македонската економија, согла...

  • Со новиот проект „Електромобилност со ЕВН“ компанијата презема конкретни чекори за создавање на главниот предуслов за користење на електричните возила, а тоа е широка национална инфраструктура за полнење. Без станици за полнење на минимум 100 километри, долгите патувања со овие возила се...

  • Зарем некому нешто вреди писанието кое неминовно ќе биде натопено со плунката на показалецот на многу прелистувачи? А можеби некого и ќе го заинтересира да го прочита. Макар допрело само до мал број заинтересирани читатели (не и прелистувачи), макар било обележано како патетично и егоцентрично, б...

  • Шпаркасе банка Македонија ја претстави првата програма „Чекор по чекор“ наменета за поддршка и развивање старт-ап бизниси во Република Македонија по потпишувањето на спогодбата со Европскиот инвестициски фонд (ЕИФ) во рамките на Програмата за вработување и социјални иновации ЕаСи на ЕУ. ...

  • Стопанска банка а.д. Битола годинава прославува 70 години постоење, период во кој се докажа како верен поддржувач на работењето на бизнис заедницата и на граѓаните. Вчера, Банката го одбележа својот роденден во седиштето во Битола. Во Скопје, каде банката продолжи да го развива своето работење и сво...

  • Министерствотот за земјоделство шумарство и водостопаство на Р.Македонија во соработка со Здужението Вина од Македонија продолжуваат со промоција на македонското вино во светот. Минатата недела одржани се промоции во САД и Сингапур, а на почеток на месец ноември ќе се одржи промоција и во Данска. П...

Back to Top