• Бранко Азески

  Брендот е едно од најважните одбележја на една компанија – зад брендот се вградени целата деловна филозофија, вредностите и лојалноста кон деловните партнери и потрошувачите. Затоа особено ме радува што во последниов период имавме неколку стратешки позиционирања на брендови во македонската еко...

 • Со „Светскиот ден на вранецот 2019“, што ќе се одржи во хотелот DoubleTree by Hilton во Скопје на 5 октомври (сабота) од 12 до 22 часот, оваа винска сорта ќе се постави на исто рамниште со останатите денови кога се слават меѓународните сорти ширум светот. Настанот, Vranec World Day 2019,...

 • Почнувајќи од први октомври, НЛБ Банка воведе нови промотивни станбени кредити со намалени каматни стапки фиксни до 10 години и посебни поволности до 31.12.2019 година. Новата понуда на клиентите им нуди можност да изберат станбен кредит со најниска каматна стапка од 3% фиксна за првите 5 години или...

 • Никогаш не е прерано да започнете со конкретни активности за да ги едуцирате вашите деца за важноста и придобивките од штедењето. Доколку не сте знаеле, ве потсетуваме дека октомври е месецот на штедење, а НЛБ Банка, традиционално по осми пат, го организираше НЛБ Денот наменет за најмалите, со што и...

 • Дали знаете кога е основана Пивара Скопје?Едногодишното истражување што го спроведува тимот на Пивара Скопје, во соработка со Центарот за научно истражување и промоција на културата – ХАЕМУС, пребарувајќи ги архивите во Белград, Загреб и Софија, дојде до нови податоци и артефакти кои покажуваа...

 • Бранко Азески

  Деновиве економските аналитичари во светот ги мобилизираше веста дека во вториот квартал од 2019 година германскиот БДП забележа пад за 0,1 % и дека, имајќи предвид дека не се покажуваат знаци на закрепнување во летните месеци, германската економија, која е моторот на ЕУ, е на прагот на рецесија. Ов...

 • На средбата со македонските новинари во Бодрум, првиот човек на компанијата, Сани Шенер зборуваше за достигнувањата во изминатите десет години и за плановите во наредниот период Холдингот ТАВ Аеродроми, кој управува со аеродромите во Скопје и во Охрид, ќе продолжи да ги развива условите за работ...

 • НЛБ Банка во периодот од 20.09.2019 до 20.10.2019 година спроведува промотивна кампања за НЛБ Mastercard кредитните картички за физички лица (Mastercard Standard, Mastercard Light, Mastercard Gold и Mastercard haPPy). Во рамките на промотивниот период сите апликации за НЛБ Mastercard кредитните кар...

 • Пивара Скопје започна со производство на ново пиво – „СКОПСКО IPL“, прво од ваков вид на македонскиот пазар. Најновата бренд екстензија на СКОПСКО претставува автентично „крафт“ пиво, што како термин во пивската индустрија се користи за пива со уникатни карактеристики к...

 • Во периодот од 05.09.2019 до 05.10.2019 година НЛБ Банка спроведува промотивна кампања за НЛБ Проклик електронско банкарство и за НЛБ мПроклик мобилно банкарство за правни лица. Во рамките на промотивната понуда, сите кои ќе станат корисници на НЛБ Проклик електронското банкарство или НЛБ мПрокл...

Back to Top