• СОДРЖИНА Зоран Јовановски МОЈОТ ЗБОР Е МОЈОТ ОБРАЗ..............14 Јован Радосављевиќ ГОРДИ СМЕ НА ПРИДОНЕСОТ НА ПИВАРА СКОПЈЕ ЗА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА И ОПШТЕСТВО..............16 Џесмин Рахман РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СЕ СООЧУВА СО НЕОДРЖЛИВА ПЕНЗИСКА ДИНАМИКА...............32 ...

 • Светски познатиот, реномиран финансиски магазин ,,Global Banking&Finance’’ на Стопанска Банка АД Битола по трет пат и ги додели наградите за најдобрабанка за работа со физички лица и најдобра банка за работа со правни лица за 2017 година. ,,Global Banking&Finance’’ ...

 • Групацијата Триглав ги претстави плановите за 2018-тагодина. Групацијата планира добивка пред оданочување во висина помеѓу 80 и 90 милиони евра, консолидирана бруто полисирана премија од осигурување повисока одедна милијарда евра и комбиниран количник на поволна висина од околу 95%. Според предвидув...

 • Веќе 4 години по ред Капитол мол е една од главните дестинации за добар шопинг и забава за сите генерации – од најмладите до најстарите. И покрај тоа што е прилично нов мол, во Капитол мол шопингот е само една од многуте можности кои ги нуди, а вреди да се споменат и фитнес центарот опремен со...

 • Дејан Јанчевски

  Кога зборуваме за воспоставување поволен макроекономски модел пред сѐ се мисли на креирање содветна монетарна политика која во координација со фискалната политика ќе придонесe за одржлив развој на една држава. Начинот на кој овие две политики ќе бидат поставени најчесто е дискрециска одлука на влади...

 • Компанијата „Веропулос“ утре (среда) во Битола ќе го отвори четвртиот „Џамбо“ маркет во земјава. Големото отворање ќе се одбележи со спектакуларна забава за најмладите, како и со божиќна забава за целото семејство. Маркетот ќе биде отворен од осум часот, а веќе во 11 часот ќе...

 • Тереза Серафимова

  Ангажираноста на вработените еволуира во концептот искуство на вработените. Прашањето кое работодавачите денес го поставуваат во креирање што подобро искуство на вработените е: Како да ги подобриме практиките на раководење и да создадеме организација во која вработените сакаат да доаѓаат? Па, ајде д...

 • Денес, 12-ти Декември, 2017 година во НЛБ Галеријата во Скопје, беше потпишан договор за продажба на НЛБ Нов пензиски фонд, пензиско друштво кое управува со два пензиски фонда во Република Македонија (задолжителен пензиски фонд кој е дел од задолжителниот втор пензиски столб и доброволен пензиски фо...

 • Со промоција на првата македонска современа бајка „Мистериозното јајце“, Агенцијата за односи со јавност и комуникациски менаџмент Имиџ ПР одбележа 15 години делување на македонскиот пазар. „Мистериозното јајце“ е современа бајка од младиот Оливер Коларевски, кој освен што е ...

 • Светскиот магазин Global Finance, со седиште во Њујорк, САД, на Комерцијална банка АД Скопје ѝ ја додели наградата „Најдобар FX Провајдер за Република Македонија (Најдобар давател на услуги од областа на девизните пазари во Македонија за 2018 година)“. Ова е четврто по ред признание за...

Back to Top