• СОДРЖИНА Зоран Јовановски 2019 ГОДИНА МОЖЕ ДА БИДЕ ПОДОБРА ЗА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА........................12 Бранко Азески АКО ИЗГРАДИМЕ ИНСТИТУЦИИ, ПЕРСОНАЛНИТЕ РЕШЕНИЈА ЌЕ СТАНАТ ПОМАЛКУ ВАЖНИ....................14 Павле Гацов „ПОДГОТОВКИ“ ПРЕД СТАРТОТ НА ПРО...

  • СОДРЖИНА Ана Aрсов MАКЕДОНИЈА 2025 E ФОКУСИРАНА НА РАЗВИВАЊЕ НА ЛИДЕРСКИТЕ, МЕНАЏЕРСКИТЕ И ПРЕТПРИЕМАЧКИТЕ КАПАЦИТЕТИ НА МАКЕДОНСКИТЕ БИЗНИС ЛИДЕРИ НА ДЕНЕШНИЦАТА И НА ИДНИНАТА....................12 Зоран Јовановски КОЈА ЗЕМЈА КАДЕ Е НА СВЕТСКАТА РАНГ ЛИСТА НА КОНКУРЕНТНОСТА?..............

  • СОДРЖИНА Ајдован Адемоски ХИЛТОН ДОАЃА ВО СКОПЈЕ....................12 Зоран Јовановски ТРГОВСКАТА ВОЈНА МЕЃУ САД И КИНА, ОД ИГРАЧКА - ПЛАЧКА?........................20 Бранко Азески ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ ОД ИСТОКОТ НА МАКЕДОНИЈА.....................22 Гордан Георгиев...

  • СОДРЖИНА Емануел Рембер ДА СЕ УЧИ ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК ВО ФРАНЦУСКИОТ ИНСТИТУТ ЗНАЧИ ДА СЕ ЖИВЕЕ И ДА СЕ РАЗМИСЛУВА НА ФРАНЦУСКИ....................12 Зоран Јовановски РЕФЕРЕНДУМОТ, УГОРЕ ВИСОКО, УДОЛУ ДЛАБОКО........................20 Бранко Азески ЛЕТНА ИНВЕСТИЦИСКА АКТИВНОСТ НА М...

  • СОДРЖИНА Кристијан Даниловски СЕ НАТПРЕВАРУВАМЕ СО ГЛОБАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА СО НАЈВИСОК КВАЛИТЕТA....................10 Бранко Азески ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО РЕАЛНИОТ СЕКТОР.....................18 Гордан Георгиев ПРИЈАТЕЛСКИ РАЗГОВОРИ.....................20 Марјан Бојаџиев &bdq...

  • СОДРЖИНА Симон Наумоски КУПУВАЧОТ Е СЕКОГАШ ВО ПРАВО..............12 Гордан Георгиев ХАМЛЕТ ВИСИ НАД МАКЕДОНИЈА.....................20 Марјан Бојаџиев „MACEDONIA MEGALOPOLIS – МАКЕДОНИЈА МЕГАЛОПОЛИС“...............28 Даниела Парат Јовановска ШТО ...

  • СОДРЖИНА Андреас Елснер ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА ЌЕ ГО НАПРАВИ СВЕТОТ ПОДОБРО МЕСТО ЗА ЖИВЕЕЊЕ..............12 Гордан Георгиев АЛБАНЦИТЕ - (Предлог - прирачник за Македонците).....................18 Љупчо Поповски 2001: ОДИСЕЈА ВО ВСЕЛЕНАТА – МИСТЕРИЈА КОЈА ТРАЕ...............24...

  • СОДРЖИНА Зоран Јовановски НА КОМШИЈАТА КРАВАТА...?..............10 Александар Поповски УМЕТНОСТ Е ДА ЖИВЕЕМЕ СО ОВА СЕГА И СО ОНА НАПРЕД...............12 Гордан Георгиев ДВЕ МАКЕДОНИИ.....................20 Горан Петревски НЕПРИЈАТНА ФИСКАЛНА АРИТМЕТИКА – КАКО ПЛУС...

  • СОДРЖИНА Зоран Јовановски 10 ГОДИНИ ОД ВРВОТ НА ГЛОБАЛНАТА ФИНАНСИСКА КРИЗА, КАКО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ГО ИЗБЕГНА НАЈЛОШОТО..............12 Катерина Бошевска УПРАВУВАЊЕТО СО ПОБАРУВАЊАТА МОЖЕ ДА СЕ УСОВРШИ..............14 Гордан Георгиев КАКО ТРЕБА ДА СЕ РАЗГОВАРА... НА СЕЛСКО...

  • Агенциите за оцена на кредитниот рејтинг Фич рејтингс (Fitch Ratings) и Стандард и Пурс (Standard and Poor’s) го зголемија кредитниот рејтинг на Србија од „ББ минус“ на ниво „ББ“ со стабилни изгледи за унапредување. Во извештаите агенциите истакнуваат дека односот на ја...

Back to Top