Актуелно
ВО ПРОДАЖБА ЛЕТНИОТ ДВОБРОЈ (јули / август 2019 година)


 

 СОДРЖИНА
 

Никица Мојсоска Блажевски

ВОВЕД КОН МАТРИЦАТА ЗА МЕРЕЊЕ НА ЕКОНОМСКИ НАПРЕДОК(COUNTRY DASHBOARD)...........................10

 

Зоран Јовановски

Леонардо да Винчи, НАЈГОЛЕМИОТ ТАЛЕНТ НА ЧОВЕЧКАТА РАСА...........................14

 

Бранко Азески

DANKE DEUTCHLAND....................16

 

Сибил Зутер Техада

НАШЕТО ПАРТНЕРСТВО НЕ Е ЕДНОКРАТЕН ЧИН, ТУКУ ДОЛГОРОЧЕН ПРОЦЕС......................18

 

Гордан Георгиев

ВЧЕРА ПРОТИВ УТРЕ.....................24

 

Мирче Јовановски

ПРИДОБИВКИТЕ ОД ЕКОНОМСКИОТ РАСТ ТРЕБА ДА ГИ ПОЧУВСТВУВААТ СИТЕ..................30 

 

Луиџи Зингалес

КАПИТАЛИЗМОТ МОЖЕ ДА БИДЕ ДОБАР ЗА СЕКОГО АКО ФУНКЦИОНИРА ДЕМОКРАТИЈАТА..................36 

 

Анет Диксон

ТРЕБА ДА ИНВЕСТИРАТЕ ПОВЕЌЕ ВО ЧОВЕЧКИОТ КАПИТАЛ..................40 

 

Пол Томсен

ДОСЕГАШНИОТ РАСТ ОХРАБРУВА, НО И ПОКАЖУВА ЗОШТО СЕ
ПОТРЕБНИ РЕФОРМИ..................44 

 

Никола Поповски

ДВЕ ВО ЕДНО: ПРЕМИЕР И МИНИСТЕР ЗА ФИНАНСИИ....................50

 

Трајко Славески

ДВЕ ВО ЕДНО: ПРЕМИЕР И МИНИСТЕР ЗА ФИНАНСИИ....................51Павле Гацов

ОСВРТ НИЗ БРОЈКИ НА МЕРКАТАЗА ВРАЌАЊЕ НА ДДВ НА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА......................54

 

Дубравка Негре 

ЕИБ ЗА 10 ГОДИНИ ПОДДРЖА 2 000 ФИРМИ И 60 000 РАБОТНИ МЕСТА ВО ЗЕМЈАВА......................58

 

Штефан Петер

ПОДОБРА ПРОДУКТИВНОСТ ЗА ПОДОБРА ЕКОНОМИЈА......................66

 

Александар Стамболиев

ИМА МНОГУ ШТО ОД ВЕЌЕ ИЗМИСЛЕНОТО ДА СЕ УНАПРЕДИ, ДА СЕ ОПТИМИЗИРА И ДА СЕ ПОДОБРИ.....................70

 

Снежана Поповска

КАДЕ СЕ НАОЃААТ НОВИТЕ МОЖНОСТИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ......................74

 

Мирослав Саздовски

АМЕРИКАНСКА ДОМИНАЦИЈА СО ФРАНЦУСКИ ШМЕК.................84

 

Мирослав Саздовски

„БЕЛ ЧАД“ ОД СОВЕТОТ НА ЕУ ЗА НОВ ОПТИМИЗАМ ВО БРИСЕЛ...............90

 

Љупчо Поповски

КАПИТАЛИЗМОТ НА КРСТОСНИЦА..................94

 

Дејан Азески

ВИА ДИНАРИКА – ИДЕАЛНА МОЖНОСТ ЗА УЧЕЊЕ ОД УСПЕСИТЕ НА СЛОВЕНЕЧКИОТ АЛТЕРНАТИВЕН ТУРИЗАМ....................100

 

Сузана Камберова 

НА ОСЈЕЧЕНИЦА..................104

 

Емануел Рембер

ГО САКАТЕ МОНТЕЊ?......................108Лидија Георгиева

ПАРФЕМ ШТО СЕ ЈАДЕ, ЦВРСТ КОКТЕЛ... – НАУКАТА ВО СЛУЖБА НА УЖИВАЊЕТО......................110

 

Ѓорѓи Јаневски 

ЧЕРНОБИЛ...............114

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top