Актуелно
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (мај 2019 година)


 

 СОДРЖИНА
 

Зоран Јовановски

ДАЛИ МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА ЌЕ НАПРЕДУВАШЕ ПОДОБРО АКО ЗЕМЈАВА БЕШЕ КРАЛСТВО?...........................12

 

Бранко Азески

ЗА СЛОБОДНИОТ ПРОТОК НА ГРАНИЦИТЕ И ЗА ЕДНОРОЗИТЕ....................16

 

Никола Поповски

ДО ЕКОНОМСКИ РАСТ ПРЕКУ ВЛАДИНИ СУБВЕНЦИИ – ПРО И КОНТРA....................20

 

Трајко Славески

ДО ЕКОНОМСКИ РАСТ ПРЕКУ ВЛАДИНИ СУБВЕНЦИИ – ПРО И КОНТРA....................21


 

Мирче Јовановски

ЕНЕРГЕТИКАТА Е ДВИГАТЕЛ НА ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ..................44 

 

Кочо Анѓушев

ЗАКОНОТ ЗА ЕНЕРГЕТИКА РЕШАВА ПРОБЛЕМИ КОИ ДОЛГО БЕА ЗАКОЧЕНИ......................30

 

Марко Бислимоски

НОВАТА МЕТОДОЛОГИЈА ЌЕ ВЛИЈАЕ ЕНЕРГЕТСКИТЕ КОМПАНИИ ДА БИДАТ ПОЕФИКАСНИ......................32

 

Драган Миновски

ПОСВЕТЕНИ СМЕ НА РЕФОРМИТЕ ВО ЕНЕРГЕТСКИОТ СЕКТОР......................34

 

Сашо Василевски

ВО НАРЕДНИВЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ПРЕДВИДУВАМЕ ИНВЕСТИЦИИ
ОД 150 МИЛИОНИ ЕВРА......................36

Штефан Петер

ЕВН ИМА ПОЗИТИВНИ ИСКУСТВА ОД ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА НА ПАЗАРОТ НА СТРУЈА......................38

 

Зоран Балевски

КАКО ЗЕМЈА ИМАМЕ ГОЛЕМ ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО СОЛАРНАТА ЕНЕРГИЈА......................40

 

Гордан Георгиев

ЗОШТО СМЕ РАЗОЧАРAНИ ОД ПОЛИТИКАТА?.....................44

 

Дарко Лазаров 

КАКО КОНЕЧНО ДО ВИСОК И ОДРЖЛИВ ЕКОНОМСКИ РАСТ?...................48

 

Алпер Ерсој

ЗАДОВОЛСТВОТО НА ПАТНИЦИТЕ Е ЕДНА ОД НАШИТЕ ГЛАВНИ ЦЕЛИ.....................52

 

Мартин Трајков

ЕФЕКТИВНА ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА ПРЕКУ АВТОМАТИЗИРАНО СЕРВЕРСКО ПОТПИШУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ.....................56

 

Дарко Булдиоски

ДАЛИ ИМ ВЕРУВАШ НА БРЕНДОВИТЕ? И ЗОШТО НЕ!...............60

 

Мирослав Саздовски

ИДНИНАТА НА КОМУНИКАЦИСКИОТ МИКС, ПРЕДИЗВИК ЗА СОВРЕМЕНИОТ ПР.................62

 

Горан Христовски

ПОТРЕБНИ ЛИ СЕ ФИНАНСИСКИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ ПРИ ИНВЕСТИРАЊЕТО ВО АКЦИИ НА МАКЕДОНСКАТА БЕРЗА?..................66

 

Емил Јакимов

ИСДА-ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА, ЗНАЧЕЊЕ И ПРИДОБИВКИ ЗА РАЗВОЈ НА ТРГУВАЊЕТО СО ФИНАНСИСКИ ИНСТРУМЕНТИ.....................70

 

Елена Милевска Штрбевска

OПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ НА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ.....................74

 

Мирослав Саздовски

КОНТИНУИТЕТОТ НА БАЈДЕН ПРОТИВ СОЦИЈАЛИЗМОТ НА САНДЕРС...............86

 

Љупчо Поповски

ТРЕТ ЧИН ОД ДРАМАТА..................92

 

Дејан Азески

ЗОШТО НАЈАВАТА ЗА ГАСЕН ИНТЕРКОНЕТОР СО ГРЦИЈА ТРЕБА ДА Е НАЈВАЖНА ТОЧКА ОД ПОСЕТАТА НА ЦИПРАС НА СКОПЈЕ?.....................98

 

Лидија Георгиева

ШАНСА ЗА СКОПЈЕ – ВО КАКОВ ГРАД САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ?......................102

 

Сузана Камберова 

СЕКОЈ СЕ БОРИ СО СОПСТВЕНИТЕ ДЕМОНИ..................106 

 

Емануел Рембер

ПУРПУРЕН ДОЖД......................109

 

Ѓорѓи Јаневски 

КЛИМАКС...............110 

 

Бејза Исмаил 

МАКЕДОНИЈА ВО НАРЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ.....................114

 

  

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top