Актуелно
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (април 2019)


 

 СОДРЖИНА
 

Зоран Јовановски

КАКОВ КАПИТАЛИЗАМ САКАМЕ, АКО ВООПШТО САКАМЕ?...........................12

 

Стево Пендаровски

 ...........................14

 

Гордана Силјановска Давкова

 ...........................15

 

Бранко Азески

ПРЕСВРТНИЦА....................24

 

Никола Поповски

ОПТИМАЛЕН БУЏЕТСКИ ДЕФИЦИТ....................28

 

Трајко Славески

ОПТИМАЛЕН БУЏЕТСКИ ДЕФИЦИТ....................29

 

Гордан Георгиев

СО ЗДРАВ СПОРТ ДО ЗДРАВА НАЦИЈА.....................32

 

Никица Мојсоска Блажевски

ИМАМЕ ГОЛЕМИ ПЛАНОВИ ЗА ИДНИНАТА......................38

 
 

Мирче Јовановски

МЕНУВАЊЕ НА БРЗИНИТЕ:
КОН ПОКОНКУРЕНТНА, ИНКЛУЗИВНА И ОДРЖЛИВА ЕКОНОМИЈА..................44 

 

Горан Петревски 

НАТО-МАТЕМАТИКА: НИКОГАШ НЕ ВЕРУВАЈТЕ ИМ НА БРОЈКИТЕ (И НА ПОЛИТИЧАРИТЕ)...................50

 

Анета Димовска

АКЦИЗИТЕ – БОГАТИ СИРАЦИ НА ДАНОЧНАТА ПОЛИТИКА.....................54

 

Кавита Капур

СО МИКРОБИТ УРЕДИТЕ ПОМАГАМЕ УЧЕНИЦИТЕ ПОЛЕСНО ДА СЕ ПОДГОТВАТ ЗА ИДНИНАТА.....................58

 

Штефан Петер

СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ - ЗНАЧАЕН РЕПРЕЗЕНТ НА КОМПАНИИТЕ СО СТРАНСКИ КАПИТАЛ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА..................66

 

Димитар Ташковски

ИНОФЕИТ КАКО МОСТ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ АКАДЕМИЈАТАИ СТОПАНСТВОТО.....................70

 

Емилија Мицева

ЕЦБ ВОВЕДУВА НОВИ МОНЕТАРНИ СТИМУЛИ ПО НАМАЛУВАЊЕ НА ПРОГНОЗИТЕ ЗА РАСТ И ЗА ИНФЛАЦИЈА ВО ЕВРОЗОНАТА.....................74

 

Мирослав Саздовски

ФИНАЛЕТО БРЕГЗИТ КАКО ПОВОД ЗА КОНСОЛИДАЦИЈА НА ЕВРОПА...............86

 

 
Љупчо Поповски

БЛАГОРОДНИЧКИОТ ЖИВОТ НА ПАРИСКИТЕ ПЧЕЛИ..................90

 

Дејан Азески

ЗОШТО НИ Е ПОТРЕБЕН БАЛКАНСКИ ШЕНГЕН И КАКО ТОЈ ТРЕБА ДА ФУНКЦИОНИРА?.....................94

 

Мирослав Саздовски

ДВАЕСЕТТИ ЈУБИЛЕЈ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ПРВИК (PRWEEK) НАГРАДИ.................98

 

Дарко Булдиоски

ЗОШТО МАРКЕТЕРИТЕ МОРА ДА ЗНААТ КАКО РАБОТИ ТЕХНОЛОГИЈАТА?...............102

 

Мила Турајлиќ 

ВО НАШИОТ СТАН ПОЛИТИКАТА БУКВАЛНО ПОМИНУВАШЕ НИЗ ДНЕВНАТА СОБА.....................104

 

Сузана Камберова 

НАМЕСТО ЧЕСТИТКА..................108 

 

 

Лидија Георгиева

ВКУСОТ НА ФРАНЦИЈА......................110

 

 

Емануел Рембер

ПРУСТОВ ПРАШАЛНИК......................112

 

 

Ѓорѓи Јаневски 

„МАЗГА“...............116 

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top