Актуелно
ВО ПРОДАЖБА Е МАРТОВСКИОТ БРОЈ


 

 СОДРЖИНА
 

Зоран Јовановски

„ПРВИ КАДАР, ДРУГИ ПУТ“...........................12

 

Милчо Манчевски

АКО ТИ Е ТРКАЛЕЗЕН КРУГОТ – НИШТО НЕ СИ НАУЧИЛ ВО ЖИВОТОТ....................14

 

Бранко Азески

ИНОВАТИВНОСТА НА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ – ПРИМЕРИ КОИ ТРЕБА ДА СЕ ОДБЕЛЕЖАТ....................22

 

Никола Поповски

ПРОГРЕСИВЕН VS РАМЕН ДАНОК....................26

 

Трајко Славески

ПРОГРЕСИВЕН VS РАМЕН ДАНОК....................27

 

Гордан Георгиев

ПРЕТСЕДАТЕЛ ВО „ТЕСНА КРОЈКА“.....................30

 

Ана Јакимовска

БАЛАНСОТ МЕЃУ ИНОВАЦИИ И СТАБИЛНОСТ Е НЕВЕРОЈАТНО ВАЖЕН......................34

  

Мирче Јовановски

ПОД ЛУПАТА НА ММФ..................40

 

 

Дејан Азески

НАТО Е ДОБАР ПРЕДУСЛОВ НО
НЕ И ГАРАНЦИЈА ЗА ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ.....................44

 


Мирослав Саздовски

ДЕНОТ „Д“ ЗА БРЕГЗИТ „ТРОПА НА ВРАТА“...............48

 

 
Љупчо Поповски

СОЦИЈАЛИЗАМ ЗА БОГАТИТЕ..................53

 

Томас Ричардсон 

ПРИДОНЕСУВАМЕ ЗА КРЕИРАЊЕ ПОДОБРИ ПОЛИТИКИ ВО ЦЕЛИОТ РЕГИОН...................58


Емануел Рембер

ЧАРЛИ НЕЛСОН......................63

 

Симона Мишева

ДИГИТАЛНО ПОТПИШУВАЊЕ СО ВЕБ БАЗИРАНА КОМПОНЕНТА - ОСНОВА ЗА ДИГИТАЛНАТА ТРАНСФОРМАЦИЈА.....................70

 

Дарко Булдиоски

СО КОЈА НАМЕРА ВИЕ ПРЕБАРУВАТЕ НА ИНТЕРНЕТ?...............74

 

 

Мирослав Саздовски

НОВИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ НА ПАЗАРОТ НА БАНКАРСКИ УСЛУГИ...............76

 

Горан Христовски

ПРОФИТАБИЛНОСТА НАСПРОТИ ЛИКВИДНОСТА – МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЛИДЕР......................79

 

Катерина Бошевска

ТРЕНДОВИТЕ КАКО ПРОПИШАНА АНАЛИТИКА, ВИРТУЕЛНА РЕПЛИКА (DIGITAL TWIN) И РЕГТЕХС (REGTECHS) КОМПАНИИ ГО ПРАВАТ КОНЦЕПТОТ БИГ ДЕЈТА (BIG DATA) ПРОФИТАБИЛЕН ЗА ДЕЛОВНИОТ СВЕТ.................82

Дејан Јанчевски

ФОРФЕТИНГОТ КАКО НАЧИН ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И НЕГОВИОТ ЕФЕКТ ВРЗ МОНЕТАРНАТА ТРИЛЕМА..................86 

 

Александар Стамболиев

ОТВОРЕН АКЦЕЛЕРАТОРОТ УКИМ, МОЖНОСТИ ЗА ИНОВАТОРИТЕ....................88 

 


Никола Главинче

УСТАВНОСТА И ОДРЕДБИТЕ ОД ЗАКОНОТ ЗА НОТАРИЈАТ..................92 

 

Моника Ресановиќ

ПРЕСВРТ ВО КУРСОТ НА ФЕД, ЕЦБ ТРПЕЛИВИ ДО 2020 ГОДИНА...................96 

 

Штефан Петер

ОБНОВЛИВА ЕНЕРГИЈА ЗА ОДРЖЛИВА ИДНИНА..................102

 

  

Сузана Камберова 

ЈАС И СОЦИЈАЛИЗМОТ(2 дел)..................108 

 

Ана Маркоска  

МАКЕДОНИЈА ВО НАРЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ..................111 

  

Ѓорѓи Јаневски 

БЛИЗНАЦИ...............114 

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top