Актуелно
ВО ПРОДАЖБА Е ФЕВРУАРСКИОТ БРОЈ


 

 СОДРЖИНА
 

Зоран Јовановски

ВО 2019 ГОДИНА ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС СО УШТЕ ПОДОБАР КВАЛИТЕТ, А ДВОЈНО ПОНИСКА ЦЕНА........................12

 

Анита Ангеловска-Бежоска

ГОДИНАВА ОЧЕКУВАМЕ ПОВИСОК ЕКОНОМСКИ РАСТ....................14

 

Бранко Азески

ЗОШТО ВО ГОДИНАТА ПРОГЛАСЕНА ЗА ГОДИНА НА ЕКОНОМИЈАТА НИ Е ПОТРЕБЕН ДОГОВОР МЕЃУ ЈАВНИОТ И ПРИВАТНИОТ СЕКТОР?....................22
 

Никола Поповски

УЛОГАТА НА ДРЖАВАТА ВО ЕКОНОМИЈАТА....................26

 

Трајко Славески

УЛОГАТА НА ДРЖАВАТА ВО ЕКОНОМИЈАТА....................27Фатмир Бесими

ЕВРОТО, ПРОРОКОТ ОД БРИСЕЛ......................30

 

Гордан Георгиев

НОБЕЛОВЦИ!?!.....................34

 

 

Мартин Трајков

ДИГИТАЛНО ПОТПИШУВАЊЕЗА УСПЕШЕН БИЗНИС.....................37

 

Штефан Петер

СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ ОСТАНУВА ДА БИДЕ ГЛАСОТ НА БИЗНИС-ЗАЕДНИЦАТА..................42

 

Митко Кочовски 

МАКЕДОНСКАТА ЧЕЛИЧНА ИНДУСТРИЈА ПРЕД ГОЛЕМИ НЕИЗВЕСНОСТИ...................44
 


Горан Петревски

ПРОГРЕСИВЕН ДАНОК – ЖИВОТ ЗА СИТЕ ИЛИ ЖИВОТ ЗА НИКОГО?.....................48

 

Павле Гацов

ИСТА ПОЈАВА – ЗА ЕДНИ Е УСПЕХ, ЗА ДРУГИ НЕУСПЕХ......................32

 


Мирче Јовановски

ЕКОНОМИЈАТА ВО 2019 ГОДИНА: МЕЃУ СОНОТ И ЈАВЕТО..................56 

 

Емилија Ѓорѓиоска

НАСМЕВНИ СЕ, ТЕ СНИМААТ!.................60

  

Дејан Граорковски

КАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА ДЕВИЗНИОТ ПАЗАР СО ОСВРТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДOНИЈА...................68 

 

Мирослав Саздовски

ЖИЛЕТ ВЕЌЕ НЕ Е ЗА МАЖИТЕ, ТУКУ ОД МАЖИТЕ...............70

 

Дарко Булдиоски

ЛИНЕАРНАТА МАРКЕТИНГ-ИНКА ОТИДЕ ВО ИСТОРИЈАТА...............73


Александар Влаховиќ

НА КОПАОНИК БИЗНИС ФОРУМОТ ВО МАРТ ОЧЕКУВАМЕ 1.400 УЧЕСНИЦИ..................84 

 

Тања Јакоби

ИТ-ЛАСТОВИЧКИ....................90 

 

Мирослав Саздовски

НОВОТО ЛИЦЕ НА АМЕРИКАНСКАТА ЛЕВИЦА...............94

 

 
Љупчо Поповски

ВИЕНСКА ИНИЦИЈАТИВА – ИСТОЧНА СТАБИЛНОСТ..................98


Лидија Георгиева

ДОКТОР ДИЏЕЈ, КАКОВ НИ Е ПУЛСОТ?..................102 

 

Сузана Камберова 

ЈАС И СОЦИЈАЛИЗМОТ..................106 

 

Ана Илиева  

МАКЕДОНИЈА ВО НАРЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ..................109 

  

Емануел Рембер

ЧИТАЈТЕ! ДУРИ И ПРЕКУ РАМОТО НА ТОЈ ШТО Е ДО ВАС, НО САМО ЧИТАЈТЕ!......................112Ѓорѓи Јаневски 

ЅВЕЗДАТА Е РОДЕНА. ПОВТОРНО...............114 

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top