Актуелно
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ


 

 СОДРЖИНА

 

Зоран Јовановски

2019 ГОДИНА МОЖЕ ДА БИДЕ ПОДОБРА ЗА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА........................12

 

Бранко Азески

АКО ИЗГРАДИМЕ ИНСТИТУЦИИ, ПЕРСОНАЛНИТЕ РЕШЕНИЈА ЌЕ СТАНАТ ПОМАЛКУ ВАЖНИ....................14

 

Павле Гацов

„ПОДГОТОВКИ“ ПРЕД СТАРТОТ НА ПРОГРЕСИВНОТО ОДАНОЧУВАЊЕ НА ДОХОДОТ НА ГРАЃАНИТЕ......................32

 

Штефан Петер

ГЛАВНИ ПРЕПОРАКИ И КОМЕНТАРИ ОД ПЕЧАТЕНОТО ИЗДАНИЕ БЕЛА КНИГА 2018 НА СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ..................36

 

Гордан Георгиев

ДА СЕ ЖИВЕЕ И ДА СЕ УМРЕ ВО МАКЕДОНИЈА.....................40

 

Сaшо Наумоски 

ПРЕХРАНБЕНАТА ИНДУСТРИЈА МОЖЕ ДА БИДЕ ЕДЕН ОД СТОЛБОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА...................44

 

Јован Пехчевски

СРЕЌНА НОВА 2029.....................50

 


Симона Мишева

Е-УСЛУГИ ОД ДОВЕРБА – ВАЖНА АЛКА ВО ПРОЦЕСОТ НА ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА.....................54

 

Стојан Донески

ПЕРСПЕКТИВАТА НА ПАРИТЕ И НА СИСТЕМИТЕ ЗА ПЛАЌАЊЕ.................58

  

Игор Изотов

БЕРЛИН – EВРОПСКИОТ ГРАД НА СТАРТАПИТЕ...................60 

 

Сергеј Зафироски

АНАЛИЗА НА БИЗНИС-МОДЕЛИТЕ И НА ПРЕФЕРИРАНИТЕ МАРКЕТИ ВО МАКЕДОНИЈА..................66 

 

Верица Хаџи-Смилевска

ДОЦНЕЊЕТО НА ПЛАЌАЊАТА И НЕИСПОЛНУВАЊЕТО НА ОБВРСКИТЕ ЗА ПЛАЌАЊЕ ЈА СТАВААТ ВО РИЗИК ЕГЗИСТЕНЦИЈАТА НА ПРЕТПРИЕМАЧИТЕ....................72


Мирче Јовановски

МАКЕДОНИЈА2025: КАКО ДА СТАНЕМЕ УСПЕШНА ЕКОНОМСКА ПРИКАЗНА..................75 

 

Мирослав Саздовски

2018 ГОДИНА НЕ Ѝ ОСТАВА АМА БАШ НИШТО ПАМЕТНО НА 2019 ГОДИНА...............84

 

 
Љупчо Поповски

ГОЛЕМАТА ПРЕСМЕТКА..................88
 

 

Сашко Коцев 

РЕТКО СЕ СМЕАМ ТАКА НА ГЛАС И СО СОЛЗИ..................94 

 


Лидија Георгиева

ДОВОЛНО ГОЛЕМА ИЛИ ПРЕМНОГУ МАЛА МАКЕДОНИЈА?..................98 

 

Емануел Рембер

ДЕМИР КАПИЈА, PORTA VINI...................102

 

 

Дарко Булдиоски

„SOCIAL COMMERCE“ – НОВИОТ ДЕКОРИРАН ИЗЛОГ...............104Мирослав Саздовски

ПРЕДВИДЛИВАТА ФАЗА НА НЕПРЕДВИДЛИВИОТ РАЗВОЈ...............106

  

Ѓорѓи Јаневски 

БРАК...............108 

 

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top